Vil ha bruløsning på Todalsfjorden

I mer enn 75 år har det vært planer for et fergefritt samband mellom Surnadal og Sunndal. Lenge var Trollheimstunnelen den store løsningen, men nå går Vegvesen heller for en bruløsning for kryssing av Todalsfjorden.

Felles kommunestyremøte mellom Surnadal og Sunndal

KOmmunnee hadde onsdag felles kommunestyremøte for å diskutere løsning for Todalsprosjektet.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Todalsfjordprosjektet har i dag vært tema på et fellesmøte mellom kommunestyrene i Sunndal og Surnadal.

Ordfører i Surnadal, Lilly Gunn Nyheim, mener det aller viktigste nå er at Sunndal og Surnadal finner frem til noe de kan gå sammen om.

Ståle Refsti og Lilly Gunn Nyheim

Sunndalsordfører Ståle Refsti og ordfører i Surnadal Lilly Gunn Nyheim på felles kommunestyremøte onsdag.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

– Vi vil ha ferdig dette her i kommunestyrene våre i mai, i samferdselsutvalget i fylket i juni, og på fylkestinget i midten av juni. Det er veldig viktig for begge kommunene å få til dette prosjektet for å øke samarbeidet både i næringslivet, turistindustrien og for arbeidspendlerne, sier Nyheim.

Tror de vil finne felles løsning

Debatten i det felles kommunestyremøtet onsdag viste et klart flertall for å følge rådet fra Statens vegvesen som nå går for en kort tunnel fra Ålvundfoss, og ei hengebru eller ei flytebru over Todalsfjorden.

Utfordringen blir turistattraksjonen Arboretet i Svinvika.

Ståle Refsti, ordfører i Sunndal, tror de vil finne en felles løsning.

– Dersom vi får til et konseptvalg som blir forankret i fylkestinget så kan vi få inkorporert dette rimelig fort i kommunedelplanene på begge sider. Og så har vi en del midler som står slik at vi kan komme i gang med planlegging med en gang. Da er vi et godt stykke lenger og er nærmere å få dette på skinner.

– Er det viktig med rask fremdrift?

– Ja, dette trenger regionen i hvert fall i disse kommunereformstider. Og verden forandrer seg så fort at dersom vi ikke har fremdrift så er både teknologi, og løsningene og planleggingen foreldet, og vi har ikke råd til å ha for mange slike runder, sier han.

Les alt om bakgrunnen for Todalsprosjektet her.