Vil ha av 20 millionerskaka

Molde Janitsjar er blant få frivillige lag og organisasjoner i Møre og Romsdal som så langt har sørga for å få sitt verdifulle stykke av Grasrotandelen.

Nils-Gunnar Solli i Molde Janitsjar

Alle frivillige lag og organisasjoner kan få del i kaka, som Nils-Gunnar Solli og Molde Janitsjar alt har sikra seg å få sin del av.

Foto: Picasa 2.7

Tusenvis av frivillige lag og organisasjoner i fylket kan få pengar fra grasrotandelen av tippemidlene.

20 millioner kroner kan kaka bli på og det kan være et fint tilskudd som alternativ til loddsalg for svømmeklubben, dartlaget eller korpset?

Men så langt er det bare 52 lag som har fått ut fingeren og registrert seg i Frivillighetsregisteret, som er forutsetninga.

- Her er en anledning til å få en andel av en pengepott som er viktig for lokalt kulturarbeid. Derfor var Molde Janitsjar tidlig ute med å registrere seg alt før jul i fjor, sier leder Nils-Gunnar Solli. Nå håper han flest mulig frivillige lag snarest får meldt seg på før fristen går ut.

Frivillige lag og organisasjoner i Møre og Romsdal er trege med å registrere seg i Frivillighetsregisteret.

Bare 52 lag er registrert nå to uker før fristen går ut, men trolig kommer den store mengden av registreringer i dagene som kommer.

Molde Janitsjar

Molde Janitsjar registrerte seg alt før jul i Frivillighetsregisteret.

Foto: Picasa 2.7

Ingen organisasjoner plikter å registrere seg i Frivillighetsregisteret, men de som ikke er registrert får ikke penger fra grasrotandelen av tippemidlene. Dette kan utgjøre 20 millioner kroner til frivillige lag i Møre og Romsdal dersom tippinga i 2009 blir på nivå med fjoråret.

Idretten også trege

Idretten ble oppfordra om å registrere seg alt i desember i fjor, men så langt har bare 29 idrettslag i fylket fått navnet sitt i Frivillighetsregisteret.

Rune Sjåholm

Organisasjonssjef i Møre og Romsdal Idrettskrets, Rune Sjåholm, sier dette er en enorm mulighet for idrettslag til å få inntekter.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

- Dette er for svakt for vi har jo hele 500 idrettslag, sier organisasjonssjef i Møre og Romsdal Idrettskrets, Rune Sjåholm.

Men nå har vi et veldig stort trøkk om dagen, så trolig er svært mange i ferd med å registrere seg.

- Dette er en enorm mulighet for laga til å få inntekter, sier Sjåholm.
Det er viktig at spilleren finner sitt eget lag når han skal registere på spillerkortet sitt hvem som skal få gleden av de 5 prosent av pengene han spiller for. Finner ikke spilleren sitt eget lag, kan han bli frista til å velge naboens eller et annet.