Hopp til innhold

Vil forskottere 25 millioner til Betna-Stormyra

Fylkestinget i Møre og Romsdal vil forskottere 25 millioner kroner for å sikre en oppstart av utbedringa av E39 Betna-Stormyra.

Iver Nordseth Venstre

Iver Nordseth (V) mener det er nødvendig med en forskottering av E39 Betna-Stormya

Foto: Trond Vestre/NRK

Fylkestinget gjorde vedtak om dette tirsdag. Forutsetningen er at Sør-Trøndelag fylkeskommune gjør et tilsvarende vedtak, og at dette blir innarbeidet i statbudsjettet for 2017.

I regjeringens forslag til statsbudsjett var det ikke lagt inn penger E39 Betna-Stormyra.

Nødvendig

Iver Nordseth (V) mener dette er et grep som er helt nødvendig for å komme i gang med å få utbedret vegstrekninga som er smal og ulykkesutsatt.

– Dette er et prosjekt som har ligget på beddingen i mange år. Det ligger inne i Nasjonal Transportplan med 20 millioner i 2016 og 100 millioner i 2017. Vi har ventet på at disse pengene skal komme, men verken i statsbudsjettet for 2016 eller 2017 har det kommet penger, og da er prosjektet i fritt spill, sier Iver Nordseth.

Spleiselag

Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag har to ganger tidlligere gjennomført spleiselag for å få til en utbedring av E39. Det var strekninga Rendalen-Staurset og Harangen-Høgkjølen. Spørsmålet er om det er mulig å fåpå plass et spleiselag denne gangen.

– I fjor gikk jo et enstemmig fylkesutvalg inn for en forskottering og utfordret Sør-Trøndelag til å være med på det. Da fikk vi nei. Men nå har vi fått mer positive signaler når de skal behandle saken i begynnelsen av november. Får vi dette i boks så har vi en sak som vi kan kjøre mot sentrale myndigheter og få det inn i budsjettet, sier Iver Nordseth.

– Dette er ikke ideellt, men vi gjør det fordi Staten ikke har fulgt opp sine forpliktelser om å komme med en startbevilgning.