Hopp til innhold

Vil fjerne forbudet mot drikking på offentlig plass

Det er ikke lov å drikke alkohol på offentlig sted i Norge. Dette vil unge Høyre i Molde gjerne forandre på.

Mange ønskjer å bruke parkar og andre offentlege område når dei vil nyte alkohol no om sommaren. Men dette er i strid med alkohollova og gir bøter på fleire tusen kroner.

Unge Høyre i Molde vil fjerne forbudet mot drikking på offentlig plass.

På varme sommerdager er det mange som blir fristet av en kald pilsner i godt lag.

Og mange bruker parker og andre offentlige område når de nyter alkohol om sommeren. Men dette er i strid med alkoholloven og gir bøter på flere tusen kroner.

Randi Hansgård Gjelsvik

Randi Hansgård Gjelsvik i unge Høyre vil fjerne forbudet mot øldrikking i parken.

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

– Med dagens lovverk er det 4000 kroner i bot for å nyte alkohol offentlig, sier Randi Hansgård Gjelsvik, som sitter i arbeidsutvalget til unge Høyre.


– Handler om den lille friheten

Nå vil unge Høyre i Molde at lovparagrafen skal fjernes.

Bakgrunnen for at de ønsker å få opphevet forbudet mot å drikke øl i parken, er at de mener folk må få leve et fritt liv.

– Det handler om den lille friheten å kunne ta seg en pils i parken uten at man er kriminell av den grunn, sier Gjelsvik.

Politiet sier de utøver skjønn

Ove Brudevoll, fungerende politimester i Nordmøre og Romsdal politidistrikt, sier at politiet ikke springer rundt og forsøker å ta flest mulig for drikking på offentlig plass.

– Men vi ønsker å gjøre det trivelig i sentrum, slik at de som er til sjenanse, blir bøtelagt. Her utøves skjønn i hvert tilfelle, sier han.

Ove Brudevoll

Fungerende politimester i Nordmøre og Romsdal politidistrikt mener de utøver skjønn når de bøtelegger for drikking på offentlig plass.

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

Har større kampsaker

Gjelsvik understreker at dette ikke er den viktigste saken for unge Høre før Stortingsvalget til høsten.

– Det er ikke den viktigste valgkampsaken til unge Høyre, vi er mer opptatt av skolepolitikk og anonym retting av prøver. Men dette er en detalj i et større bilde, sier hun.