NRK Meny
Normal

Vil doble antall Ap-ordførere i fylket

Ved høstens kommunevalg kommer Arbeiderpartiet til å stille liste i samtlige kommuner i Møre og Romsdal.

Egil Ekhaugen

– Vi har seks ordførere i dag, og målet er å få tolv ordførere etter konstitueringen til høsten, sier fylkessekretær Egil Ekhaugen i Arbeiderpartiet.

Foto: Ap

Valglogo

Under ordførerkampen i 2011 feide Høyre Arbeiderpartiet av banen. Sistnevnte parti klarte ikke engang å stille liste i alle kommunene i fylket.

Nå nærmer høstens valg seg med stormskritt, og denne gangen er alle kommunene i boks, sier fylkessekretær Egil Ekhaugen (Ap).

– Det har vært et helt klart mål at vi skulle tette igjen det hullet vi hadde sist, sier Ekhaugen.

Tettet igjen hullet

Det hullet var Midsund, og det har lenge vært usikkert om det ble noe i Midsund også denne gangen.

Onsdag kveld var lista på plass, men det er likevel en utfordring å stille liste i en del andre kommuner.

– Når man skal skifte ut førstekandidaten som av ulike grunner ikke stiller på nytt, så kan det noen ganger være litt krevende. Når førstekandidaten derimot er på plass så har det vist seg at det har gått rimelig greit å få liste, sier Ekhaugen.

Vil slå tilbake

I 2011 ble Arbeiderpartiet danket ut av Høyre som sto igjen som det store ordførerpartiet i Møre og Romsdal med hele 15 ordførere.

Nå vil partiet slå tilbake igjen. Gode målinger har skapt optimisme.

– Vi har seks ordførere i dag, og målet er å få tolv ordførere etter konstitueringen til høsten. Vi tror at det er et realistisk mål. Det jobbes veldig godt, og jeg tror Arbeiderpartiet kommer til å gjøre veldig mange gode valg. Og så må alle rundtom i kommunene være flinke til å snakke med de andre partiene, slik at vi til sammen kan utgjøre et flertall for vår ordførerkandidat.

Det norske kommune- og fylkestingsvalget i Norge avholdes mandag 14. september 2015.