NRK Meny
Normal

Vil arbeide for å sikre politifunksjoner på Nordmøre

Politiledelsen fra hele fylket møttes i dag for å starte arbeidet med å samles til ett felles politidistrikt. Arnstein Nilssen vil arbeide for å beholde funksjoner også nord i distriktet.

Arnstein Nilssen

Arnstein Nilssen er visepolitimester i nye Møre og Romsdal politidistrikt.

Foto: Roar Halten / NRK

For første gang på 158 år har ikke Kristiansund politimester. Politidirektoratet bestemte at politimesteren for det nye politidistriktet Møre og Romsdal, skal ligge i Ålesund. Arnstein Nilssen, som før var politimester for Nordmøre og Romsdal, har fått tittelen visepolitimester.

Sunnmøre skal ikke ha alt

I dag var Nilssen og resten av politiledelsen samlet i Molde for å starte jobben med å fordele ressursene i det nye felles politidistriktet. Nilssen vil arbeide for at ikke alle funksjonene går til Sunnmøre.

– Oppgaver skal spres utover i politidistriktet, så det er ikke bare Ålesund eller Sunnmøre som skal ha oppgaver. Det er også min jobb å sørge for at det ligger vesentlige funksjoner i Kristiansund og Molde, sier Nilssen.

LES OGSÅ:

Flytter arbeidsplasser

Mange i Kristiansund var skuffet over at politimesteren skal ha hovedsete i Ålesund. De som kjempet for at politimesteren burde være i nordmørsbyen, argumenterte med at sokkelberedskapen er lokalisert i Kristiansund. Sokkelberedskapen blir værende, men mange ansatte må belage seg på å flytte.

Innbyggerne i Møre og Romsdal kommer ikke til å merke mye av den nye organiseringen av politiet, men mot slutten av 2017, er det politiet i Ålesund som svarer på alle henvendelser. Selv om Kristiansund ikke lenger formelt har politimester, tenker de ansatte lite på det.

– Arnstein Nilssen er jo her og her stedlig leder. Vi har han rundt oss ennå, sier Thorry Aakenes, som er operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.