Vil åpne Rauma bru for all trafikk neste uke

Statens vegvesen er igang med å støype under den skadede søylen på Rauma bru. De håper å åpne broen i løpet av neste uke.

Arbeid på Rauma bru

Statens vegvesen har jobbet iherdig med å reparere Rauma bru siden den ble stengt mandag.

Foto: Roar Strøm/NRK

Avdelingsdirektør Ole Jan Tønnesen i Statens vegvesen

Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Ole Jan Tønnesen.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Statens vegvesen planlegger å støype under den undergravde søylen på Rauma bru i løpet av torsdags ettermiddag og kveld.

– Akkurat nå starter vi støypearbeidet under det skadde fundamentet og det vil foregå til midt på dagen i morgen, også må vi ha litt herdetid, også må vi ha en ny støyperunde over helga. Vi håper at denne løsningen blir god, sier avdelingsdirektør Ole Jan Tønnesen til NRK.

Går alt som planlagt vil de åpne broen for trafikk i slutten av neste uke.

Stenger under arbeidet

Onsdag kveld åpnet Rauma bru for gående og syklende, men mens støypingen pågår vil broen stenges for all trafikk. For øyeblikket pågår det forskalingsarbeid på elvebunnen, opplyser vegvesenet.

– Da er vi avhengig av en viss fasthet på betongen før vi kan åpne for gå- og sykkeltrafikk på brua igjen. Det vil trolig skje lørdag formiddag, sier Tønnesen.

Han kan imidlertid ikke gi noen lovnader om nøyaktig når broen åpner enda.

– Vi kan ikke gi et konkret tidspunkt nå på når det vil skje, men hvis alt går slik vi planlegger er brua åpen for trafikk mot slutten av neste uke, forteller Tønnesen.