NRK Meny
Normal

Viking valset over Aalesund

AaFK var aldri i nærheten av poeng mot Viking. Det sørget Vikings livlige angrepsrekke for.

Feiring

FEIRING: Viking-spillerne jubler etter scoring mot AaFK.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Austbø jubler

JUBEL: Iven Austbø jubler etter en Viking-scoring.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Viking mistet nylig Veton Berisha til tyske Greuther Fürth, men etter toppscorerens exit viste Vikings angrepsrekke at de er mer enn farlig nok uten ham.

Suleiman Abdullahi, Samuel Adegbenro og Jón Dadi Bödvarsson valset tidvis over gjestene fra Ålesund, og sørget for at Viking vant 4–1 over gjestene fra Ålesund.

– At vi tar sommerferie som topp fire på tabellen er et sprak i rumpen til flere eksperter, sier trener Kjell Jonevret til CMore etter kampslutt, og referer med det til at Viking nå ligger på tredjeplass på tabellen.

Vinner Vålerenga senere lørdag kveld skyver de siddisene ned til fjerdeplass.

AaFK-trener Trond Fredriksen var ikke fullt så fornøyd med det laget hans viste i Stavanger.

– Vi er ikke gode nok, og taper fullt fortjent. Vi slipper inn for enkle mål, og må bruke ferien til å trene mer og hardere for å stabilisere resultatene på det nivået dert bær være, mener han.

Nydelig islandsk volleyscoring

Allerede etter fire minutter smalt det. Da dro Bödvarsson lekkert med seg ballen langs høyrekanten og slo inn foran mål. Der hadde Abdullahi sprunget fra midtstopper Tero Mäntylä og puttet ballen enkelt i mål.

AaFK hang ikke med i førsteomgangen, og like før halvtimen var spilt ble de straffet hardt på en kontring. Adegbenro førte ballen fra midtbanen og slapp ballen videre til Bödvarsson til riktig tid. Islendingen var nådeløs og hamret ballen i mål fra spiss vinkel.

Før lagene gikk inn til pause bestemte nevnte Bödvarsson seg for å gi Aalesund mer å tenke på. Han trikset ballen en gang på låret, før han banket ballen i en bue over Sten Grytebust i AaFK-målet. En fantastisk scoring fra 20 meter av angriperen.

AaFKs lille håp knust

15 minutter inn i andreomgangen tente Mustafa Abdellaoue et lite håp for AaFK. Etter litt rot inne i Vikings sekstenmeter fikk «Mos» til slutt pirket ballen inn i mål og det stod 3–1 på Viking stadion.

AaFKs lille håp ble derimot kjapt nikket bort av Vikings andre islending Indridi Sigurdsson. Midtstopperen møtte et innlegg med pannebrasken og stanget ballen forbi Grytebust.

Med seieren over AaFK klatret Viking til tredjeplass på tabellen i eliteserien.

Laster innhold, vennligst vent..