Aalesund - Viking: 2-2

Aalesund stilte uten Michael Barrantes i kampen mot VIking søndag. Likevel klarte Sunnmøringene 2-2 mot den tidligere storheten.

Viking - Aalesund

Kampen går føre seg i storhallen på Randaberg.

.

Aalesund stilte med dette laget: Grytebust, Jalasto, Tollås, Arnefjord, Matland, Morrison, Myklebust, Ulvestad, Phillips, Sylling og Leke.

Viking stilte med dette laget: Almenning Jarstein, Tveita, Lædre Bjørdal, Sigurdsson, Bertelsen, Danielsen, Ørnskov, Berisha, Nisja, Cardozo, og de Lanlay. Vi noterer oss altså at nykommeren, forsvarsspilleren med tilnavnet Ygg, ikke er med i startelleveren. Det er heller ikke motoren på laget, Michael Barrantes.

Slik var kampen:

91:00: Aalesund har vært veldig effektive i denne kampen. Kampen blåses av, og kampen endte 2-2. Det ble ingen stor forestilling. Det var vel heller ikke å vente av en treningskamp som dette. Vi får tro begge lags trenere ser også på dette som en grei gjennomkjøring.

87:00 Kampen ebber trolig ut med et uavgjortresultat. Det har vært en typisk treningskamp med mange bytter og en kamp man kanskje ikke skal legge all verden i. For Aalesund sitt vedkommende illustrerer den kanskje hvor avhengig laget er av Barrantes, som ikke kom innpå denne gangen. Leke James har glitrer til i enkelte perioder. Hyggelig å se at Lars Fuhre er på banen igjen etter et langt skadeavbrekk, men han trenger nok en del mer kamptrening før han er skikkelig tilbake.

80:00: Vi ser kanskje litt friskere takter av Aalesund nå. Men gang på gang går de seg fast, både på venstre- og høyresiden.

77:30: Jalasto utligner for Aalesund. Stillingen er 2-2.

74:00: Ut med Leke James. Inn med Thomas Martiniussen.

70:00: Viking hadde en ball i nota, men det ble ikke godkjent som mål.

68:00: Flott langskudd av Peter Orry Larsen. Dessverre gikk det til side for mål. Peter Orry Larsen fikk gå halve banen før han slo til med dette langskuddet.

63:00: Lars Fuhre har kommet inn for Aalesund. Matland har gått ut. Phillips har tatt Matlands plass.

57:00: Orry Larsen har fått seg en smell. Han kommer på beina, og etter litt håndhilsing kommer kampen i gang igjen.

56:00: Viking har helt klart initiativet nå.

52:00: Martin Ørnskov sender Viking opp i føringen. Viking leder 2-1.

48:00: Sylling Olsen farlig frempå. Ballen til corner. Aalesund holder trykket. Ulvestad, Tollås Nation og Morrison har gått ut.

46:00: Corner til Aalesund. Arnefjord sender ballen rett i hanskene til Jarstein.

45:00: Andre omgang har startet. Fredrik Carlsen, Peter Orry Larsen og Edvard Skagestad har kommet inn for Aalesund.

45:00: Det er pause på stillingen 1-1. Aalesund gikk i ledelsen på sin første sjanse. Etter scoringen hadde Aalesund en periode et overtak. Men Viking tok mer og mer over. Utligningen kom etter 25 minutter. Et Aalesund uten Michael Barrantes har ikke skapt så mye i denne første omgangen.

40:30: Viking presser. Glitrende redning av Grytebust. Ut til hjørnespark for Viking. Det er noen diskusjoner i feltet, og dommeren må snakke spillerne til rette. Grytebust dunker ballen ukontrollert, men Phillips sparker den langt unna og i taket. Ballen droppes, og Viking fortsetter spillet.

39:40: Yann-Erik de Lanley avblåst for offside.

37:30: Strålende redning av Grytebust. de Lanley kom med en skummel heading fra kort hold. Men Grytebust fremviste en reaksjonsredning av klasse, og det står fortsatt 1-1.

36:00: Frispark til Aalesund ved hjørnet av 16.meteren. Matland med en frekkis. Jarstein må fiste ballen over - til hjørnespark. Demar Phillips med en kanonkule etter corneren. Dessverre noen meter for høyt.

25:00: Det lå i lufta. Viking spilte ball langs Aalesunds 16-meter – det så nesten ut som Viking-spillerne vegret seg fra å score. Men plutselig kom den fra Yann-Erik de Lanley. Stillingen er 1–1.

24:30: I det vi nærmer oss 25 minutter har Viking tatt mye av initiativet i kampen. De stanger imidlertid mot et bastant Aalesund-forsvar.

20:00: Viking farlig frempå. Men de stoppes effektivt av to Aalesund-spillere. Frispark til Viking ender i et Aalesund-hode og situasjonen er avklart.

19:15: Leke James med nytt skudd på halvspretten. Men rett i hanskene til Jarstein. Leke James fremviser gode takter.

18:00: Etter scoringen er det Aalesund som spiller mest ball og har ballbesittelsen. De oransje styrer nå. Kampbildet har endret seg totalt i forhold til åpningsminuttene.

13:40: Aalesund opp i ledelsen. Leke James setter inn ballen fra kort hold, etter corner. Det var Leke James som fremtvang cornersituasjonen, med et kompromissløst raid fremover på banen. Først en corner, som Rune Almenning Jarstein bokset til ny corner. På den neste corneren ble det Leke-mål til Aalesund.

9:00 En famlende start fra begge lag. Stillingen er fortsatt 0–0. Mye av spillet foregår på Aalesunds halvdel.