NRK Meny
Normal

Kjemper for nyfødtavdelingen med musikkvideo

Fredag ble det kjent at ei ekspertgruppe mener at Ålesund sjukehus ikke oppfyller kravene og mener de minste premature bør sendes til St. Olavs i Trondheim. Nå lanseres musikkvideo til støtte for nyfødtavdelingen i Ålesund.

Siden juni 2015 har Helse Midt Norge jobba med å få like regler for behandling av premature barn.

Både Ålesund og Trondheim tar imot barn født helt ned i uke 23. Nå har ei uavhengig ekspertgruppe konkludert med at nyfødtavdelingen ved St. Olavs oppfyller kravene for å behandle de aller minste, og at Ålesund ikke gjør det. De anbefaler derfor at Helse-Midt Norge samler behandlingen av barn født før uke 26 i Trondheim.

Det reagerer initiativtakerne bak facebook-gruppen «De små vil også se», Liv-Tone Ulstein Brunstad og Anette Myklebust Haram på, og publiserte fredag en musikkvideo i kampen for å få beholde nyfødtavdelingen i Ålesund.

– Why change a winning team

Anette Myklebust Haram (33) frå Ålesund (t.v) med sonen Kristian og Liv-Tone Ulstein Brunstad (36)

Anette Myklebust Haram fra Ålesund (t.v.) med sønnen Kristian og Liv-Tone Ulstein Brunstad.

Foto: Birthe Bringsvor

– Why change a winning team, spør de i musikkvideoen som viser bilder av barn som er født før uke 28 og som ble behandlet på Ålesund sykehus. I videoen viser de også hvordan barna ser ut i dag.

– Den er en hyllest til avdelingen i Ålesund. De leverer et veldig viktig produkt.

Sangen har de fått i gave fra Birgitte Vik Wymer som også synger.

– Vi utfordret henne til å lage en sang da vi følte vi hadde behov for det i kampen for å få beholde neonatalavdelingen i Ålesund, sier Liv-Tone Ulstein Brunstad

Brunstad sier at de vil vise hva striden handler om.

– Dette er faktisk små mennesker. Sangen handler om ungene våre her i fylket, og at vi må tenke på hvor skjøre de er. De må ikke ta dem fra oss, sier hun.

Vil at de skal se viktigheten av avdelingen

Det de vil oppnå med videoen er at folk skal se viktigheten av å ha en avdeling i Ålesund.

– Vi vil at hele folket, og spesielt de oppe i helsesystemet skal se hvor viktig det er å få beholde noe som fungerer. Og vi skjønner ikke hvorfor de skal forandre noe som er så bra.

Hun legger til at videoen ikke er en kritikk.

– De barna som trenger å dra til Trondheim skal selvsagt dra dit. Men vi vil bare at de som kan være her skal få være her. Det er viktig at helsepolitikerne får se menneskene bak dette, sier hun.