Vi leser mer

Bokhandlerne og forlagene selger flere skjønnlitterære bøker.

Bøker

Ifølge Bokhandlerforeningen hadde norske bokhandlere frem til juni i år kjøpt inn bøker for 603 millioner kroner.

Foto: www.colourbox.com

En av de som opplever økningen er den nettbaserte bokhandleren Haugen Bok i Volda. Daglig leder Lars Ove Hammer forteller at de har hatt en markant oppgang siden januar.

Ikke redd digital revolusjon

Lars Ove Hammer

Lars Ove Hammer

Foto: Bokhandlerforeningen

- Salget hos oss har vært veldig bra. Fra årsskiftet og frem til nå har vi hatt en økning på mellom 10 og 15 prosent i de fleste kategorier. Det er helt tydelig at folk er interessert i å lese bøker, sier Hammer.

Hør radiosaken: Flere leser skjønnlitteratu (Reporter: Maria Therese Mostrøm)

Lars Ove Hammer i Haugen bok er ikke redd for en digital revolusjon. Han tror det økte salget har å gjøre med behovet for å koble av fra en teknologisk mettet hverdag.

- Veldig mye blir lest på skjerm. Med utviklingen vi ser tyder på at boken fortsatt har en strek stilling og sikkert vil ha det i mange år fremover.

Også informasjonssjef i Gyldendal Bjarne Buset kan fortelle om økt salg av skjønnlitterære bøker. I fjor var økningen kraftig, mens økningen i år har vært på rundt to prosent.

- Både bransjen generelt og Gyldendal spesielt selger overraskende mye skjønnlitteratur. Det var rundt nyttår mye usikkerhet rundt hva som ville skje med omsetningen av bøker. Men det har gått mye bedre enn fryktet, sier Buset.

Ifølge Bokhandlerforeningen hadde norske bokhandlere frem til juni i år kjøpt inn bøker for 603 millioner kroner.