Vet ikke hvorfor 26-åringen døde

Politiet har enda ikke fått klarhet i hvorfor en ung mann døde på Hurtigruten onsdag kveld. Obduksjonen kan gi flere svar.

Politi utenfor hurtighruten etter dødsfall ombord

Kopier referanse ÅpneRedigerFjern 1.12661674Politi utenfor hurtighruten etter dødsfall ombord MISTENKELIG DØDSFALL: En mann ble funnet død på lugaren sin på Hurtigruta onsdag kveld. Her er politi og ambulanse på plass ved Hurtigruteskipet MS Vesterålen i Kristiansund.

Foto: Jonas Hjellnes

Politiet vet ikke hva som er årsaka til at en 26-åring fra Kristiansund ble funnet død om bord i Hurtigruten MS Vesterålen i går kveld. Politiet omtaler dødsfallet som mistenkelig.

– Fordi dødsårsaken er ukjent er det mistenkelig, sier politiadvokat Knut Meek Corneliussen.

Obduksjonen blir gjennomført i Trondheim i morgen. 26-åringen var ansatt på Hurtigruten og ble funnet død i lugaren sin av kolleger etter at han ikke møtte til vakt. Nå jobber politiet videre med avhør for å finne ut hva som kan ha skjedd.

– Foreløpig etterforsker vi saken veldig bredt. Når folk dør uten en kjent dødsårsak må vi innhente så mye informasjon som mulig, sier Corneliussen.

Utsatt for vold

Politiet skal avhøre den avdødes familie, kolleger og andre som kan ha vært i kontakt med han før han døde.

26-åringen skal ha fortalt til sine kolleger at han ble utsatt for vold tirsdag, før han gikk om bord i skipet i Bergen. Etter det NRK forstår skal voldsepisoden ikke ha blitt meldt til politiet tirsdag kveld, men politiet i Bergen undersøker nå saken.

– Vi har bedt om bistand fra Hordaland politidistrikt for å finne ut hva som kan ha skjedd. Vi vet ikke om det har noe å gjøre med dødsfallet, men vi må holde mulighetene åpne, sier politiadvokaten.

Hva politiet gjør fremover er veldig avhengig av hva som kommer frem i obduksjonsrapporten.