Miljøvennleg skip vekkjer verdsinteresse

Verdas mest miljøvennlege skip kan vere ein realitet om tre til fire år. Det meiner Terje Lade som har konstruert eit lasteskip som skal drivast av vind, men utan segl. Etter at prototypen er vist på internett, har interessa vore enorm over heile verda.

Verdas mest miljøvennlege skip kan vere ein realitet om tre til fire år. Det meiner Terje Lade som har kontruert eit lasteskip som skal drivast av vind, men utan segl. Etter at prototypen er vist på internett, har interessa vore enorm over heile verda.

Enorm interesse for miljøvennleg skip utan segl.

Gunhild Sætre
Journalist

Skroget fungerer som segl, og planane om det miljøvennlege frakteskipet vekkjer interesse over heile verda.

Sjå TV-saka i videoen over.

Siste video/lyd

- Overlever eg dette skal eg lage ein stor støttekonsert til kreftavdelinga. Det sa dirigent Svein Eiksund til legane ved Volda sjukehus etter at han for halvanna år sidan fekk konstatert ein kreftsvulst på 10 centimeter. No er han frisk og har planane klare
 Landets nyeste Pusterom for kreftpasienter opna i Kristiansund i dag. Målet er å gi pasientane eit fristed frå sjukehuset - innanfor sjukehusets veggar.
Vi skal treffe ei jente som har vald å ta utdanning til eit litt uvanleg yrke. Ho er den einaste i vårt fylke i år. Ho e ei ganske tøff jente som trives best ute i det fri.