Verdens største offshore-skip slet seg fra kai

Verdens største offshore-skip, «Normand Maximus», slet seg fra verftet i Brattvåg i Haram på Sunnmøre.

Offshore-skip slet seg fra Brattvåg

Et offshore-skip under utrustning slet seg fredag kveld. Her har slepebåtene fått ene enden av skipet inn mot kaia.

Foto: Remi Sagen / NRK

Båten er under utrustning og ligger ved verftet Vard i Brattvågen. De var forberedt på ekstremværet og kalla inn to slepebåter som har lagt ved kai for å sikre skipet.

Offshoreskip slet seg i brattvåg

Vard opplyser at de forsøker å sikre skipet like før klokka 22 fredag kveld.

Foto: Øyvind Berbu

Men det var ikke nok mot «Tor». Ekstremværet har tatt skikkelig tak i Sunnmøre fredag kveld, og det var uværet som gjorde at skipet slet seg fra kaia - til tross for at den var kraftig fortøyd.

– Vi har en uønska hendelse ved verftet vårt i Brattvågen. Det er et stort offshore-fartøy som har slitt seg fra kai, forteller kommunikasjonsansvarlig i Vard, Hege Akselvoll.

Båten ligger i bukta like utenfor verftsområdet. Ifølge NRKs reporter på stedet ser det ut som om skipeT har fått skader på siden av skroget. Like etter klokka 22 forteller reporteren at slepebåtene ligger inntil offshore-skipet innerst i bukta i Brattvåg.

– Nå har vi fokus på å få oversikt over situasjonen og sikre skipet, sier Akselvoll.

HRS opplyser at de ikke er involvert i aksjonen. Det står om å redde verdier, ikke liv. Men de har vært i kontakt med mannskapet om bord i slepebåtene.

Klokken 01.08 opplyser Vard at fartøyet holdes på plass ved hjelp av slepebåter og at det vil bli skjøvet tilbake og fortøyd ved kai så snart været og forholdene ligger til rette for det.

Verdens største offshore-skip, «Normand Maximus», har slitt seg fra verftet i Brattvåg i Haram på Sunnmøre.