Verdens første Handshake for Peace-skole

Elevene ved Åfarnes oppvekstsenter i Rauma fikk en stor overraskelse i dag. De fikk besøk av en tidligere elev som håper at det kan bli mindre krig og uro i verden.

Elevane ved Åfarnes skule i Rauma fekk ei stor overrasking i dag.
Dei fekk besøk av ein tidlegare elev som håper det kan bli mindre krig og uro i verda. Han vil ha meir venskap, både på skulen og på fotballbanen.

Se tv-saken: Åfarnes oppvekstsenter er verdens første Handshake for Peace-skole. Foto: Roar Strøm.

Kjetil Siem ved Åfarnes skule om Handshake for peace

Kjetil Siem var i dag ved Åfarnes oppvekstsenter for å snakke om Handshake for Peace.

Foto: Roar Strøm / NRK

Kjetil Siem vil ha mer vennskap, både på skolen og på fotballbanen. Derfor var han i dag på Åfarnes oppvekstsenter for å fortelle elevene om Handshake for peace.

Siem sine ideer om fred, sportsånd og håndhilsing etter kamp har nådd frem.

– Etter vår "krig" som pågår i 90 minutter er vi venner. Det kameratskapet og samholdet som finnes i fotballen er helt unik, og det er det viktig å bygge videre på, sier Siem under besøket i Rauma.

Vil skape holdningsendringer

Handshake for Peace er et konsept som er utarbeidet av Norges Fotballforbund og Nobels Fredssenter, som innebærer konkrete tiltak for å skape holdnings- og atferdsendringer i fotballen og for å fremme fredsbudskap i samfunnet.

Kjetil Siem og Nelson Mandela.

Som fotballsjef i Sør-Afrika møtte han Nelson Mandela.

Foto: Privat

I løpet av sin tid som fotballsjef i Sør-Afrika møtte han Nelson Mandela, og tok med seg budskapet om hvor viktig Nobels fredspris er utenfor Norge, og hvilken betydning dette arbeidet har for mennesker som har det vanskelig.

Dette er ikke det eneste prosjektet Siem har startet. I 1994 startet han et prosjekt i Sør-Afrika kalt Soccer Against Crime i Western Cape, som hjelper unge til å velge idrett fremfor kriminalitet.