Venter på svar fra Sylvi Listhaug

Nominasjonsnemnda i Møre og Romsdal FrP venter nå på svar fra innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug om hun vil stå på stortingsvalglista i Møre og Romsdal.

Sylvi Listhaug

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug har vært en av regjeringens mest markant politikere.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Lederen i nominasjonsnemnda Stig Rune Andreassen sier at han hatt en lang og god prat med Listhaug, men den profilerte statråden har foreløpig ikke svart.

Nemnda har frist til 1.september med på å komme med et foreløpig forslag til liste.

– Det er ingen tvil om at det er mange som ønsker å ha Sylvi på lista, sier Stig Rune Andreassen.

Aktuell i flere fylker

Sylvi Listhaug som er vokst opp i Ørskog, er aktuell som stortingskandidat i flere fylker, men lokallagene i Vest-Agder er lunkne og i Oslo må hun trolig være forberedt på kampvotering mot Christian Tybring-Gjedde.

Mange ser på Sylvi Listhaug som en fremtidig leder i FrP, men det forutsetter at hun får en plass på Stortinget. Listhaug har vært i tenkeboksen, men har gjort det klart at hun er aktuell for Stortinget. Det store spørsmålet er i hvilket fylke hun blir nominert som kandidat.

Velger Sylvi Listhaug å satse i Møre og Romsdal vil det trolig gi FrP et stort fortrinn i kampen om velgerne i Møre og Romsdal fordi Listhaug er populær blant FrP sine velgere. Det vil også bety at FrP får en kvinne høyt på lista.

Mange å velge mellom

Stortingsrepresentantene Harald Nesvik og Oskar Grimstad har begge sagt ja til renominasjon, landbruksminister Jon Georg Dale er også positiv til å stå på liste mens den profilerte fylkespolitikeren Frank Sve har trukket sitt kandidatur.

Jon Georg Dale er også blitt lansert som toppkandidat i Nord-Trøndelag.

I 2009 kapret FrP tre mandat i Møre og Romsdal etter rekordresultatet på 27,4 prosent, men partiet mistet tredjemandatet ved stortingsvalget i 2013.