Måtte vente på høyvann

Innseilingen til småbåthavnen på Frei i Kristiansund i natt gikk ikke helt som planlagt. Før båten og mannskapet kom seg videre måtte vannet stige.

Båt på land i Frei

Trolig var det dårlig sikt i høstmørket som førte til at en holme ble tilholdsstedet for to sjøfarere i natt.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Lågholmen utenfor Frei har vært tilholdsstedet for en 27 fots fritidsbåt og mannskapet på to personer siden klokken halv fire i dag morges.

For på vei inn til båthavnen i området gikk det galt. I stedet for å legge trygt til kai, havnet båten på grunn. Eller mer korrekt, på holme. Og så ble det lavvann.

Står tørt

Redningsskøyta "Erik Bye"

Redningsskøyten 'Erik Bye' skal trekke ulykkesfuglene og båten deres av holmen når høyvannet kommer.

Foto: Redningsselskapet

– I 14-tiden ble båten dratt av grunn, og alt gikk bra, sier redningsinspektør Steinar Solberg ved Hovedredningssenttralen.

Redningsskøyten "Erik Bye" lå ved holmen i påvente av at det ble flo sjø. Da floen endelig kom trakk de båten ut i det våte element igjen.

I henhold til Eirik Walle ved Hovedredningssentralen har fritidsbåten høyst sannsynlig fått få skader, og han mener "sjøsettingen" vil gå trygt og rolig for seg.

Trolig mørkets skyld

Svarte høstnetter kan gjøre det vanskelig å navigere, og trolig er det nettopp mørket som førte til at holmen, og ikke sengen, ble overnattingsstedet for de to sjøfarerne.

Walle mener forklaringen på grunnstøtingen trolig er så enkel at de bommet på innseilingen til småbåthavnen da de var på vei inn til land.

Ingen dramatikk

Ingen av de to ulykkesfuglene er kommet til skade, og siden også båten er hel, valgte de å bli i farkosten i påvente av høyvannet.

Grunnstøtingen i seg selv skal heller ikke ha vært dramatisk, i henhold til Jan Helge Kjøl i Nordmøre og Romsdal politidistrikt. Politiet har heller ikke mistanke om at det skal være andre forhold enn mørket som førte til at båten havnet på tørt land, og har derfor ikke vært involvert i saken.Flere nyheter: www.nrk.no/mr