NRK Meny
Normal

Venter fortsatt på tilbakemelding

Helsedepartementet har så langt ikke holdt lovnaden om tilbakemelding før jul på konseptrapporten om Nye Molde sjukehus.

Molde sjukehus
Foto: Illustrasjon: Team Molde arkitekter

Alle forsinkelser truer byggestarten i 2012 og nå øker presset på å få utredet ett felles sykehus.

Sist ut er Eide kommune som har snudd og enstemmig går inn for ett felles sjukehus for Nordmøre og Romsdal i stedet for to. Nå venter alle spent på om konseptrapporten for Nye Molde sjukehus blir godkjent.

Les også:

For få uker siden skrev Adresseavisen at Helsedepartementet kan stoppe den for å be om ei vurdering av om det er rett med to sjukehus såpass nært hverandre.

Har fortsatt litt tid igjen

Administrerende direktør i Helse Nordmøre og Romsdal, Bjørn Engum, er skuffa over at avklaringa ikke er kommet fra departementet.

- Vi hadde naturligvis håpet at vi skulle ha en avklaring før jul slik at vi kunne begynne planleggingen av avslutningsfasen.

Engum sier at de tar utgangspunkt i at de har fått et løfte om byggestart i 2012.

- Da er det slik at vi har noe tid, men ikke mye tid utover nyåret for å få på plass forprosjektrapporten som skal være grunnlaget for endelig godkjenning.

Fortsatt to sjukehus

Trykket øker for å få vurdert ett sjukehus i Nordmøre og Romsdal.

- For oss er det ikke noe spørsmål, for oss skal det være to sjukehus i Nordmøre og Romsdal. Rett nok skal vi se på oppgavefordeling samling av akuttfunksjoner, men fortsatt er utgangspunktet to sjukehus, sier Engum.