NRK Meny
Normal

Venstre vil være en døråpner for Nordmøre

Stortingsrepresentant André Skjelstad (V) sier det kan bli aktuelt at Nordmøre kan få status som omstillingsregion.

Pål Farstad og Andrè Skjelstad

Stortingsrepresentant Pål Farstad (V) hadde med seg parti- og stortingskollega Andre Skjelstad til Nordmøre.

Foto: Trond Vestre / NRK

Ha har sammen med stortingsrepresentant og partikollega Pål Farstad vært på et to dagers besøk på Nordmøre.

Skjelstad som sitter i Stortingets kommunalkomitè, mener nordmørsregionen har store utfordringer.

– Jeg ser jo de utfordringene som de har særlig i forhold til offshorenæringa og borfall av statlige kompetansearbeidsplasser. Derfor ser jeg behovet for å gjøre noen tiltak som gjør at Nordmøre blir enda mer fremoverlent, sier Andrè Skjelstad.

Statlige arbeidsplasser

I forbindelse med striden om plasseringa av det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal og plasseringa av hovedkontoret for det nye politidistriktet har mangelen på statlige arbeidsplasser på Nordmøre vært et hett tema. Kristiansund tapte begge kampene, og særlig sykehussaken har skapt stor bitterhet.

I tillegg rammes Kristiansund hardt av nedgangen i den petroleumsrelaterte industrien som først og fremst har kommet som følge av det kraftige fallet i oljeprisen.

De to Venstre-politikerne har vært på rundtur på Nordmøre og har ahtt en rekke møter med politikere og folk fra næringslivet.

En ny giv for Nordmøre

– Vi må se på en omstilling for hele Nordmøre. Vi må selvfølgelig fortsatt ha fokus på det som skjer innenfor offshore. Men vi må også få på plass komplementerende tiltak for Nordmøre for å skape en ny giv i forhold til statlige kompetansearbeidsplasser, sier Andre Skjelstad.

– Gjennom en slik omstillingsprosesse ønsker Venstre å være en døråpner som skal bidra til at Nordmøre kommer på skinner, sier Skjelstad.