Sprengningsuhell årsaken til forsinkelser

Toget mellom Åndalsnes og Dombås ble innstilt fredag morgen halv ti fordi personell ikke hadde fått nok hviletid.

Raumabanen

Sprenging på E6 førte til store forsinkelser for tog.

Foto: Leig Johnny Olestad

Det sier markedsansvarlig for Dovrebanen og Raumabanen i NSB, Terje Fossum.

– Personalet skulle komme til Åndalsnes i går kveld med et ordinert tog. Men det var store forsinkelser på Dovrebanen og Raumabanen, toget var nesten tre timer forsinket. Da blir det for kort hviletid for personalet til å kjøre, forklarer han.

Les også:

Grunnen til forsinkelsene skal ha vært et sprengningsuhell.

– Statens vegvesen hadde et sprengningsuhell ved veianlegget på nye E6 ved Mjøsa. Da ble skinnegangen skadet og alle tog forbi stedet ble innstilt og førte til store forsinkelser. Dette rammer altså passasjerer også i dag, sier han.

Markedssjefen tror ikke det blir flere forsinkelser.

– Togene kommer til å være i rimelig i rute med mindre det skjer ytterligere sprengningsuhell eller solslyng av temperaturmessige årsaker, sier han.

Det er ikke første gang at veiarbeidet går ut over togtrafikken. Både i år og i fjor har det vært flere forsinkelser på grunn av veiarbeid ved E6.

Siste video/lyd

Norges jeger- og fiskerforbund ber kommunane ta ansvar - når Statskog sel seg ut av Møre og Romsdal. Forbundet vil at kommunane skal kjøpe eigedomane for å sikre at folk flest framleis kan jakte.
Alle naudetatane har vore på skulebenken i Molde. Samarbeid er fokus, og i dag var tid for å teste det dei hadde lært.
Snøen kom overraskande på mange denne veka. I Ålesund har kommunen avslutta brøyteberedskapen for sesongen. Det har mellom anna ført til ekstra ventetid for å rydde småvegane. Andre igjen - skor seg på dette.