NRK Meny

Sprengningsuhell årsaken til forsinkelser

Toget mellom Åndalsnes og Dombås ble innstilt fredag morgen halv ti fordi personell ikke hadde fått nok hviletid.

Raumabanen

Sprenging på E6 førte til store forsinkelser for tog.

Foto: Leig Johnny Olestad

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Det sier markedsansvarlig for Dovrebanen og Raumabanen i NSB, Terje Fossum.

– Personalet skulle komme til Åndalsnes i går kveld med et ordinert tog. Men det var store forsinkelser på Dovrebanen og Raumabanen, toget var nesten tre timer forsinket. Da blir det for kort hviletid for personalet til å kjøre, forklarer han.

Les også:

Grunnen til forsinkelsene skal ha vært et sprengningsuhell.

– Statens vegvesen hadde et sprengningsuhell ved veianlegget på nye E6 ved Mjøsa. Da ble skinnegangen skadet og alle tog forbi stedet ble innstilt og førte til store forsinkelser. Dette rammer altså passasjerer også i dag, sier han.

Markedssjefen tror ikke det blir flere forsinkelser.

– Togene kommer til å være i rimelig i rute med mindre det skjer ytterligere sprengningsuhell eller solslyng av temperaturmessige årsaker, sier han.

Det er ikke første gang at veiarbeidet går ut over togtrafikken. Både i år og i fjor har det vært flere forsinkelser på grunn av veiarbeid ved E6.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.