NRK Meny
Normal

Veddemål gav årevis med senskader

– Jeg angrer overhodet ikke, sier AaFKs hymnesanger Håvard Storeide, etter sykkelturen til cupfinalen i 2009.

Håvard Storeide

Det kan se dramatisk ut ved første øyekast, men det gjør gjerne det selv om man «bare» har hatt en kneoperasjon. Her er Håvard Storeide når NRK treffer ham på Ålesund sykehus mandag ettermiddag.

Foto: Per Helge Henningsen / Alf-Jørgen Tyssing / Privat/NRK

Noen ganger kan beruselsen av pur glede komme til uttrykk i gledelig nærkontakt med andre mennesker og til og med spontane lovnader.

Det vet Håvard Storeide alt om, etter at laget i hans hjerte, Aalesund fotballklubb, slo Stabæk i kvartfinalen -09, og for alvor startet å snuse på finalebilletten som ville gi innpass til hovedstaden og Ullevaal stadion i november.

– Dersom AaFK kommer til finalen så skal jeg sykle til Oslo! sa Storeide der han satt i mild seiersrus på den brune kneipa i Ålesund en varm augustkveld i 2009.

Og da tangotrøyene presterte å slå Odd Grenland (daværende navn) 1–0 i semifinalen på hjemmebane, ble veddemålet plutselig reelt.

– Jeg måtte jo bare kjøre på, sier Storeide til NRK i dag.

Slitasjeskade

Håvard Storeide

Håvard Storeide ved godt mot rett før styrkeprøven, en kald oktoberdag i 2009.

Foto: Per Helge Henningsen / Privat

Og kjøre på gjorde han. Etter syv intense uker med opptrening fullbyrdet han faktisk veddemålet med en fire dager lang sykkeltur fra Ålesund til Oslo mellom 9. og 12. oktober 2009.

– Det gikk på vilje. Jeg hadde jo ikke trent på 19 år, men jeg visste at jeg hadde gode lunger og sterke bein, så dette var jeg aldri i tvil om at jeg skulle klare, sier han.

Lungene holdt, men knærne var det verre med.

Mandag treffer NRK ham på Ålesund sykehus, rett etter en operasjon i menisken. Selv om det er over fire år siden sykkelturen, sliter han ennå med smerter i kneet.

– Det er en slitasjeskade, og sykkelturen var nok en sterkt medvirkende årsak til det, sier Storeide, som også nevner at han er yrkessjåfør i en bil med slitende tung kløtsj.

Vil tilbake på sykkelsetet

Men tror du den trofaste hymnesangeren angrer på den fire dager lange sykkelturen til cupfinale-byen? Absolutt ikke.

– Nei, aldri i verden om jeg gjør! Jeg husker alt i detalj, og har nesten vurdert å skrive bok om hendelsen. Det var jo en opplevelse, og folk flirer fortsatt av hele greia.

– Jo mer folk fortalte meg at jeg hadde «driti meg ut», jo mer motivert ble jeg, flirer Storeide.

– Men hva skjer med kneet ditt nå?

– Pytt pytt, det blir bra igjen. Jeg kan sikkert begynne å sykle igjen om noen uker!

Håvard Storeide

Selv en «liten» kneoperasjon på dagkirurgien krever sitt opplegg. Det fikk Håvard Storeide erfare.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK