Vant søsterduellen: – Det er veldig spesielt

Heller ikke onsdag kveld maktet Molde Elite å ta deres første seier etter opprykket til toppserien. En kamp i kampen var duellen mellom de tre Obaidli-søstrene. Der gikk den eldste seirende ut.

Søstrene Obaidli - Anniken, Sherin og Mona

SØSTRE: Anniken, Sherin og Mona var alle innvolvert i samme kamp da Molde Elite møtte Sola.

Foto: magnus gamlem

Molde Elite - Sola

HÅNDBALLKAMP: Det ble et jevnspilt oppgjør mellom Molde Elite og Sola i Idrettens Hus.

Foto: magnus gamlem

Tre blad Obaidli møttes til dyst under oppgjøret mellom Molde Elite og Sola onsdag kveld. Anniken og Mona spiller fremdeles i den røde Molde-trøya, mens søster Sherin kledde seg i Solas gule i Idrettens Hus, hvor 266 tilskuere hadde møtt frem.

Søstrene smilte til hverandre, og til og med etter kampen var kastet i gang var det tid til å håndhilse og ønske lykke til. Smil ble imidlertid til alvorlige, konsentrerte miner etter hvert som kampen kom skikkelig i gang.

Etter kamp var det storesøster Sherin som igjen kunne finne frem smilet og juble over seier i familieduellen. Sola slo Molde Elite 24–23.

En lykkelig og to skuffede

– Vi er venner før og etter kamp, men når det er kamp er det kamp. Det er jo veldig spesielt, og vi har lyst til å spille på samme lag en dag. Jeg håper vi kan være venner selv om det er storesøster som drar den i land denne gangen, sier Sherin.

De to minste søstrene var veldig skuffet etter et nytt tap i toppserien.

– Vi kaster bort de ballene vi må sette. Vi trenger alle poengene vi kan få, og det var veldig kjipt å tape i dag, sier Anniken.

– Vi klarte aldri å ta ledelsen, så da hjelper det ikke at vi var nære, sier minstesøster Mona, som var nær å sikre ett poeng til hjemmelaget på tampen av kampen.

Nære sen utligning

For det var gjestene fra Rogaland som trakk det lengste strået i den intense og jevnspilte kampen.

Differansen mellom lagene var aldri større enn fire mål, men Molde slet med å gå forbi Sola på scoringstavlen. Som regel lå ikke de gulkledde mer enn to mål foran hjemmelaget, men gjennom hele kampen var Molde aldri i ledelsen.

Til tross for at lagets nye stjernespiller fra Tunisia, Ines Khouildi, noterte seg for ni mål og lagets østerrikske keeper, Petra Blazek hadde en rekke mesterlige redninger, maktet de ikke å stoppe Sola.

De to siste minuttene av kampen spilte gjestene med en spiller mindre, men heller ikke da klarte Molde å avgjøre til sin fordel. Mona Obaidlis skudd i kampens siste sekunder ble reddet av en lang fot.