NRK Meny
Normal

Vant NM for Ungdomsbedrifter

Elever fra Sykkylven innkasserte en gull- og en sølvmedalje med stolen «Butterfly» i norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter.

Butterfly UB fra Sykkylven videregående skole

Prisutdeler Hilde Brodahl sammen med Ida Øen Hjellbakk, Julie Tenden, Odne Våtmyr og Per Olav Steinslien i ungdomsbedriften Butterfly.

Foto: Ungt Entreprenørskap

Stolen «Butterfly» gikk helt til topps i kategorien «Mesterbrevprisen» og kom på andre plass i kategorien «Beste utstilling».

– Veldig artig

Ungdomsbedriften Butterfly består av Ida Øen Hjellbakk, Julie Tenden, Odne Våtmyr og Per Olav Steinslien som er elever ved Sykkylven videregående skole. De har utviklet barnestolen fra idè til produkt. Stolen er utformet som en sommerfugl.

– Dette var veldig overraskende og veldig artig, sier Ida Øen Hjellbakk til NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet

Butterfly

Stolen Butterfly selges på bestilling og flere viste interesse for å kjøpe stolen under NM på Lillestrøm.

Foto: Butterfly UB

Stolt over innsatsen

Butterfly konkurrerte med 78 ungdomsbedrifter som har kvalifisert seg gjennom fylkesvise konkurranser. I juryens begrunnelse står det blant annet at elevene har vist stort engasjement og yrkesstolthet fra møbelbygda Sykkylven.

– Vi er veldig stolte av elevene våre. De har jobbet veldig hardt med ungdomsbedriften sin, og det ga uttelling!, sier Kirsten Aure, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal.

Lokal drahjelp

Elevene har fått hjelp fra Ekornes avdeling Tynes, Sykkylven stål og Karoline Harstad i Formfin har vært mentor i prosessen.

– Det har betydd masse for oss å få så mye god hjelp. Uten hjelp hadde dette ikke gått, sier Øen Hjellbakk.

– Spennende

Øen Hjellbakk forteller at de har lært mye om møbelbransjen i løpet av året med ungdomsbedrift, og at det har gitt mersmak.

–Jeg vet ikke ennå om det er møbel jeg har lyst til å satse på, men det virker veldig spennende, sier Øen Hjellbakk.