Hopp til innhold

Vant mobilbot-krangel over politiet

Etter at politiet ga Haavard Knudseth–Michalsen en bot på 1300 kroner for mobilbruk i bil, har han hevdet sin uskyld. Onsdag ble boten henlagt. Nå oppfordrer han andre til å kjempe for egen sak.

Haavard Knudseth – Michalsen

VANT: Haavard Knudseth–Michalsen gikk seirende ut av krangelen med politiet. Boten for mobilbruk i bil er henlagt.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

I juli 2015 ble Haavard Knudseth–Michalsen stoppet i en trafikkontroll i Kristiansund. Politiet mente at han hadde pratet i telefon mens han kjørte bil og ga han derfor en bot på 1300 kroner.

Siden den gang har imidlertid Knudseth-Michaelsen stått knallhardt på sitt: Han mener at han ikke snakket i telefonen, men rett og slett lente hodet mot hånden. Mobilen, den lå i lommen.

Begge parter har ment at de har rett, men onsdag var det Knudseth-Michalsen som gikk seirende ut.

«Da kan jeg meddele at saken min med mobilbota har fått en ende. I dag kom det brev fra politimakta at saken er henlagt! Ny politijurist og han hadde tydeligvis lest bevisene..... God påske!», skriver han på sin private Facebook-side.

Henlagt bot i Kristiansund

HENLAGT: Dette skriver politiet i brevet til Knudseth–Michalsen.

Foto: Haavard Knudseth–Michalsen/PRIVAT

– Forventet dette utfallet

Haavard Knudseth – Michalsen

INGEN MOBIL: Slik mener Haavard Knudseth–Michalsen at han satt den gangen i juli i 2015.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

– Det er rettferdig, det er sånn det skal være. Egentlig forventet jeg dette utfallet. Jeg mente selv at jeg hadde sterke bevis for at jeg ikke snakket i telefonen. Jeg kunne ikke gått så høyt ut hvis jeg ikke mente at jeg hadde en god sak, sier Knudseth-Michalsen til NRK.

Han fikk boten klokken 16.00 den julidagen i fjor, men kunne via mobilutskriften vise at han hadde tatt en telefon klokken 15.15 og den neste klokken 16.05. Knudseth-Michalsen oppfordrer andre som havner i lignende situasjoner til å kjempe for egen sak.

– Ja, absolutt. Det har med rettssikkerheten for individet å gjøre. I flere saker skinner det gjennom gang på gang at politiet har for mye makt over individet. Det er ikke verdt å betale en bot man ikke har skyld i, sier han.

– Jeg synes hele greia er en farse. Det er et faresignal at en politimann kan påstå at han har sett noe uten andre vitner, mens jeg faktisk kunne bevise at jeg ikke hadde pratet i telefonen, avslutter Knudseth-Michalsen.

Se nettvideo om bot-krangelen: