Vanninntrenging i ferge

 • Må til verksted

  Brannmannskap vil utover kvelden følge med om det kommer mer vann inn i ferga Bolsøy som ligger til kai i Geiranger. Ferga fikk fredag ettermiddag vann inn i salongen og man har ikke funnet årsaken til vanninntrengingen. Lørdag vil ferga, med brannmannskap og pumpeutstyr om bord, prøve å seile til Fiskerstrand verft for reparasjon.

  Ferga Bolsøy til kai i Geiranger
  Foto: Kåre Snipsøyr / NRK
 • Jobber med lensing på stedet

  110-sentralen opplyser at det fortsatt jobbes med lensing på stedet etter at ferga Bolsøy begynte å ta inn vann. De opplyser at det ikke er noen dramatikk. Det jobbes nå med å ordne transport til de som må tilbake til Hellesylt, får NRK opplyst fra folk på stedet. Det er to ferger som går mellom Geiranger og Hellesylt men den andre ferga får ikke lagt til kai mens Bolsøy ligger der.

  Kø som venter for å komme med ferga Bolsøy i Geiranger
  Foto: Kåre Snipsøyr / NRK
 • Jobber med å få oversikt

  Brannvesenet jobber med å pumpe vann ut av ferga «Bolsøy» som nå ligger til kai i Geiranger. 110-sentralen fikk melding fra ferga klokka 14.50. Da hadde vann trengt inn i salongen. Brannvesenet jobber nå med å finne ut hvor vannet kommer fra, opplyser operatør ved 110-sentralen Helge Myrvoll Lunde. Ferga går i sommerrute mellom Hellesylt og Geiranger.

  Her ligger Bolsøy til kai i Geiranger
  Foto: Geir Gjørva