Brusdalsvatnet var Norges varmeste

Brusdalsvatnet noterte seg for den høyeste offisielle temperaturen i landet torsdag. Over hele fylket har folk utnyttet dagen på best mulig vis.

Mange badet og koste seg rundt om i fylket torsdag.

Blimsanden, Vigra

Mange tok turen til Blimsanden på Vigra torsdag.

Foto: Jonny Meringdal

Som forventet, ble det strålende vær over hele fylket torsdag.

Meteorologen spådde at den magiske 30-grensen kunne bli passert og diverse bilder som er blitt sendt inn i løpet av dagen tyder på at flere steder i Møre og Romsdal har opplevd så høye temperaturer.

For en sjelden gang har strendene vært fulle av folk og selv de som kvier seg mest for å hoppe ute i vannet, har ikke klart å holde seg.

Brusdalen Norges varmeste

Gradestokk

Gradestokken til Arnljot Worren viser svært høye temperaturer.

Foto: Arnljot Worren

Nøyaktig hvor det har vært varmest i fylket i løpet av dagen er vanskelig å fastslå, men opptil flere værstasjoner har meldt om temperaturer over 30 grader.

Like før klokken 14 torsdag ettermiddag meldte statmeterolog Anders Sivle at Valldal var det varmeste stedet i landet. Da var det mål 30,7 grader i jordbærbygda. Senere på dagen stakk imiddlertid Brudalsvatnet av med seieren. Der ble det målt 32,2 grader opplyser meteorologen nå.

Men via Facebook og NRK Møre og Romsdals e-post har flere sendt inn bilder og meldinger om skyhøye temperaturer.

Stig Rune Andreassen melder om 31 grader på Sunndalsøra, mens Ana Maria Dumitru Monsås sier at hun så gradestokken slå inn på 30 grader i Åndalsnes.

Laster Twitter-innhold

Tordenvær på vei

Når årets varmeste dag nærmer seg slutten eller har passert midnatt, er det ventet at et skikkelig tordenvær vil tre inn i fylket.

Spesielt Sunnmøre er utsatt for det meteorologene beskrev som et «vanvittig tordenvær» på Twitter tidligere.

Her kan du se hvordan vindstrømmene utenfor kysten ser ut for øyeblikket.

Laster Twitter-innhold