NRK Meny

Væpnet politi rykte ut etter at menn skjøt på blink

Tirsdag kveld fikk politiet melding om skyting i et boligfelt på Averøya på Nordmøre og væpnet politi rykte ut. Det viste seg at to menn i 20-årene skjøt på blink.

Laster kart, vennligst vent...

Naboer i et boligfelt i Kårvåg på Averøya meldte om skyting.

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Det var naboer i Kårvåg på Averøya som meldte fra om skyting, skriver Tidens Krav. Det gjorde at politiet rykte ut med flere enheter som var bevæpnet.

– Situasjonen var uavklart og derfor bevæpnet vi oss, sier operasjonsleder Øyvind Kvalvåg til NRK. Naboene ønskte ikke konfrontere mennene. Politiet fikk kontakt med de to mennene underveis og de fortalte at de skjøt på blink. De sluttet før politiet kom frem til stedet.

– Det er ikke ulovlig å skyte på blink, men å gjøre det med salonggevær i et byggefelt, er over grensen, sier Kvalvåg. De to mennene i 20-årene fikk inndratt geværene og de blir anmeldt for uforsiktig bruk av våpen. Politiet etterforsker saken.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.