Væpnet politi rykte ut etter at menn skjøt på blink

Tirsdag kveld fikk politiet melding om skyting i et boligfelt på Averøya på Nordmøre og væpnet politi rykte ut. Det viste seg at to menn i 20-årene skjøt på blink.

Laster kart, vennligst vent...

Naboer i et boligfelt i Kårvåg på Averøya meldte om skyting.

Det var naboer i Kårvåg på Averøya som meldte fra om skyting, skriver Tidens Krav. Det gjorde at politiet rykte ut med flere enheter som var bevæpnet.

– Situasjonen var uavklart og derfor bevæpnet vi oss, sier operasjonsleder Øyvind Kvalvåg til NRK. Naboene ønskte ikke konfrontere mennene. Politiet fikk kontakt med de to mennene underveis og de fortalte at de skjøt på blink. De sluttet før politiet kom frem til stedet.

– Det er ikke ulovlig å skyte på blink, men å gjøre det med salonggevær i et byggefelt, er over grensen, sier Kvalvåg. De to mennene i 20-årene fikk inndratt geværene og de blir anmeldt for uforsiktig bruk av våpen. Politiet etterforsker saken.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.