Væpnede menn stormet Molde-flyet

Uniformerte og bevæpnede menn stormet flyet fra Molde like etter landing i Gdansk onsdag ettermiddag.

Væpnede menn stormet Molde-fly

Det var seks bevæpnede, uniformerte og maskerte menn som stormet flyet fra Molde til Gdansk onsdag ettermiddag.

Foto: Svein Roger Sjømæling

Det ble en skremmende opplevelse for passasjerene på Wizz-air-flyet fra Molde til Gdansk onsdag ettermiddag. Etter landing fikk ingen forlate flyet.

– Etter tre – fire minutter kom maskerte og bevæpnede personer inn og hentet en av passasjerene, sier Svein Roger Sjømæling til RB-nett.

Romsdal Budstikkes nettsted viser onsdag kveld et av bildene som Svein Roger Sjømæling tok under hendelsen. På bildet kan man se flere personer i militærlignende uniformer og finlandshetter. Ifølge Sjømæling fikk passasjerene ikke vite hva situasjonen dreide seg om.

– Jeg vet ikke om det var militært personell eller antiterrorpoliti. Men de hadde finlandshetter, maskinpistoler og andre pistoler da de kom ombord, sier han til avisens nettsted.

Sjømæling sier at det er vanskelig å si, men at mannen som ble pågrepet trolig ikke var norsk.

– Jeg satt rett foran ham. I begynnelsen av turen virret han litt rundt, men det var ellers ikke noe spesielt ved ham, sier Sjømæling.

Til NRK sier Sjømæling at han opplevde situasjonen som spesiell, men ikke veldig dramatisk. Verken Avinor i Molde eller Møre og Romsdal politidistrikt skal være informert om hendelsen.

Laster kart, vennligst vent...