Hopp til innhold

Så kaldt blir det ikke denne gangen

Cupfinalesøndagen denne uka ser ut til å bli uvanlig
varm. Et kjapt søk på yr.no tyder på at det ikke blir nødvendig med ullundertøy denne gangen.

Cupfinalen 2009

Det var godt å ha både lue, skjerf, hansker og hettegenser under cupfinalen i 2009. Denne gangen er det ikke sikkert at du trenger å ta med deg ullundertøyet til Oslo.

Foto: Meek, Tore / Scanpix

Hvem har ikke sittet på Ullevaal med ullundertøy innerst mot kroppen, og likevel kjent kulden sige på? Minusgrader, snø og kalde gufs har vært mer det vanlige enn unntaket.

Har du ikke billett? Cupfinalen ser du gratis her, uansett hvor du er i verden.

Sola kommer nok til å holde seg borte, men det er ventet opp mot 9 varmegrader på kamptidspunktet. Det kan bli lett nedbør, men ikke noe som burde plage verken tilskuerne eller spillerne.

Cupfinalen 2009

I 2009 var det nok ekstra kaldt i Moldesvingen. Men i år slipper man å ta med seg selbuvottene.

Foto: Meek, Tore / Scanpix

Det er Aalesund og Brann som møtes til dyst. Billettene er for lengst utsolgt.

Det er imidlertid dagen i dag som er den varmeste i denne perioden. Milde vinder pumpes i dag opp fra Middelhavet til Nord-Europa.

– Dette er mild luft som kommer helt nede fra Middelhavet. Vi har hatt et høytrykk i øst som blokkerer for et lavtrykk fra vest. Mellom disse to trykksystemene strømmer varmluften nordover, sier meteorolog Geir Ottar Fagerli.

Opp i 19 grader

På Fiskerstranda i Sula ved Ålesund ble det i morgentimene tirsdag målt 19 grader. Dette er imidlertid en uoffisiell måling. Varmest natt til tirsdag ble Tafjord, med 18,3 grader.

– Det er utrolig imponerende for november, selv om det ikke ble satt ny rekord. Nattens minimumstemperatur gikk ikke under 16, 2 grader, sier klimaforsker Jostein Mamen ved Meteorologisk institutt.