NRK Meny

Utløste skred ved skisenteret på Strandafjellet

Fire personer kjørte utenfor de preparerte løypene ved skisenteret og utløste et snøskred. Like etterpå gikk et nytt skred.

Stranda skisenter

ILLUSTRASJONSBILDE: Skredet gikk ved skisenteret på Stranda på Sunnmøre.

Foto: Stranda skisenter

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Ifølge politiet kjørte de fire personene forbi et heng og løste ut et skred som var omtrent 80 til 90 meter bredt. Alle fire kom seg unna og ble ikke tatt av snømengdene.

– De kjørte utenfor de oppmerka løypene, mot nord til nordvest. Skredet gikk til bunnen av dalen. Men det startet ikke så høyt oppe, så rundt 50 til 60 meter ned, forteller operasjonsleder i politiet, Borge Amdam.

– Les snøskredvarsel

Operasjonslederen presiserer at folk må tenke seg om når de kjører utenfor løypene. Bare en liten stund etter at de fire personene hadde utløst et skred fikk politiet melding om et nytt.

Amdam forteller at det andre skredet gikk bare 500–600 meter fra det første, men var ikke like stort. Det ble ikke utløst av folk.

– Det er viktig å lese snøskredvarsel, selv om man er i skitrekk, oppfordrer Amdam.

Vinterferien kan by på betydelig snøskredfare flere steder i landet. Hold deg oppdatert og bruk hodet, er oppfordringa fra snøskredvarslinga ved NVE.

Søndag er det områda Sunnmøre, Sogn og Fjordane, Voss, Rørdal og Rauland som har betydelig snøskredfare.

Følg med på varsom.no for nye og oppdatert snøskredvarsel hver dag.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.