NRK Meny
Normal

Ungdomsbedrift vil lære eldre om sosiale medier

Etter en litt tøff begynnelse, har ungdomsbedriften «Face 2 Face kafé» på Volda videregående skule merket at tilbudet deres er populært.

Følger med

«Face 2 Face kafé» er godt i gang med opplæringen i både Facebook og e-post.

Foto: Ruben Teige Ulstein

Etter en idé fra læreren, opprettet 14 elever på service og samferdsel VG1 ungdomsbedrifta «Face 2 Face kafé». Der tilbyr de opplæringskurs om sosiale medium som Facebook, Skype, Youtube og e-post til eldre i Ørsta/Volda.

De to daglige lederne Veronica Brekke og Ruben T. Ulstein ser positivt på fremtiden.

– I begynnelsen var det vanskeligst, men nå etter nyttår går det ganske greit. Og vi vet at folk er interesserte i kurset. Vi håper vi kommer langt, for det er ei grei og god bedrift, sier Ulstein.

Ulik erfaring

Erfaringen blant dem som deltar har vært forskjellig. Det er noen som ikke kan noe i det hele tatt, mens andre vil bare lære seg mer. Brekke forteller at det er vanskelig for de å lære om sosiale medium når de ikke kan noe om datamaskiner generelt. Men «Face 2 Face kafé» tilbyr ikke opplæring i data.

Daglige ledere

Daglig ledere Ruben T. Ulstein og Veronica Brekke. Her sammen med Jeanette Berdahl og Grace Bossongo.

Foto: Anne Grete Tøssebro / NRK

– Nei, vi tilbyr ikke det, for det er allerede ei gruppe i Ørsta som drar rundt og lærer bort akkurat det. Og egentlig så har de kanskje kunna reklamert for oss som et videre steg, sier Brekke og ser spørrende bort på kollegaen sin.

Positiv tilbakemelding

Brekke er enig at det har vært en del utfordringer, men føler de har kommet langt og før selve kursene begynte, hadde de fem ukjente lærere som de testet på, og tilbakemeldingene har vært for det meste positiv.

– Vi fikk vite hva som kunne gjøres bedre og hva som fungerte. Og det har vi forandret på nå, og vi er fornøyde, sier Ulstein.

Det første kurset ble holdt onsdag denne uka, og da var de litt uheldige med kun én deltaker. Ulstein forteller at deltakeren virka meget fornøyd med det han fikk lære.