Hopp til innhold
Brannvesenet hjelper til på ulykke på Fursetfjellet
Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Ulykke på Fursetfjellet

Oppsummert

En fem år gammel jente omkom i en trafikkulykke på Fursetfjellet mellom Molde og Gjemnes 23. desember 2017. Sju personer og tre biler var innblandet i ulykken.

 • Ankesaken starter i dag

  I dag starter ankesaken etter at en mann ble dømt for uaktsomt drap da datteren hans omkom i en trafikkulykke på Fursetfjellet. Mannen var sjåfør i bilen som kom over i feil kjørefelt lillejulaften i 2017, og ble dømt til fengsel i 60 dager i tingretten i fjor sommer. Fire andre personer ble skadet i kollisjonen. Lagmannsretten har satt av tre dager til saken.

 • Dømt etter dødsulykke

  Ein mann i 40-åra er dømt for aktlaust drap etter at dottera hans omkom i ei trafikkulykke der han var sjåfør. Han er dømt til 60 dagar i fengsel med ei prøvetid på to år. Lillejulaftan i 2017 kom bilen til mannen over i feil køyrefelt og kolliderte med møtande trafikk på Fursetfjellet. Den fem år gamle jenta omkom i kollisjonen. Fire andre personar i ein av bilane han kolliderte med, blei også skadde. Mannen i 40-åra må betale 75 000 kroner til kvar av dei fire personane.

 • Rettssak etter dødsulykke

  I dag startar rettsaka mot ein mann som er tilalt for aktlaust drap etter at dottera hans omkom i ei trafikkulykke der han var sjåfør. Lillejulaftan i 2017 kom bilen til mannen over i feil køyrefelt og kolliderte med møtande trafikk på Fursetfjellet. Ifølge tiltalen omkom den fem år gamle jenta som følge av kollisjonen og/eller manglande sikring. Fire andre personar i ein av bilane han kolliderte med, blei også skadde. Det er sett at to dagar i Romsdal tingrett.

 • Tiltalt etter ulykke

  Ein mann i 40-åra er tiltalt for aktlaus å vere skuld i ein annans død. Dette i samband med dødsulykka på Fursetfjellet 23. desember 2017. Ifølgje tiltalen kom mannen over i feil køyrefelt, støtte saman med ein bil, for så å frontkollidere med ein anna bil. Ei fem år gammal jente mista livet i ulykka der i alt sju personar i tre bilar var involvert. Mannen er også tiltalt for å ha ført til at fleire andre personar også fekk betydelege skader i ulykka. Saka skal opp i Romsdal tingrett i mai.

 • 40-åring siktet

  En 40 år gammel mann er siktet for uaktsomt å ha forvoldt en annens død i forbindelse med dødsulykken på Fursetfjellet 23. desember 2017. Det skriver politiet i en pressemelding. En fem år gammel jente mistet livet i ulykken der i alt sju personer i tre biler var involvert. På grunn av den sikta sin nære relasjon til den avdøde jenta, er det oppnevnt bistandsadvokat for de etterlatte.