Skjøt ulv på Sunnmøre

En hannulv på 45 kilo ble i går skutt på 60 meters hold ved Sessvatnet i Sykkylven.

Ulv skutt sykkylven

Lederen i Møre og Romsdal sau og geit syns det er bra at ulven er tatt.

Foto: Robert Kvam

Ulv skutt Sykkylven

Ulven som ble skutt i går skal ifølge jaktlaget veie 45 kilo.

Foto: Robert Kvam

I 23-tiden torsdag kveld ble ulven skutt. Det var det kommunale fellingslaget som skjøt ulven mellom Hundeidvik og Ikornnes. Flere jaktlag har jakta på ulven i omtrent to uker etter at den har tatt livet av flere lam og sau i området.

Leder for viltnemnda i Sykkylven og det lokale jaktlaget, Kjell Perry Drotninghaug, har vært våken store deler av natta. Like etter klokka sju fredag morgen forteller han om hvordan de fikk kloa i ulven.

– Ulven ble sett på Ikornnes og vi sendte ut folk med det samme. Det gikk bare en og en halv time fra vi kom på post til at ulven var skutt, sier han.

Jegerne lå rolig på post og ventet. Plutselig passerte ulven en av postene og ble skutt på 60 meters hold. Drotningshaug er sikker på at dette var den eneste ulven i området. Også i Stryn har folk observert ulv i vår, og det kan være den samme ulven som torsdag ble skutt på Sunnmøre.

– Hva tenker du om at andre vil at ulven skal kunne bevege seg fritt i naturen?

– Jeg mener at alle andre dyr også skal kunne bevege seg fritt uten å bli drept av ulv. Sauene er vinnerne denne gangen her. Nå tar det nok ikke lange tiden før sauene er ute på beitet igjen, sier han.

– Glad for at ulven ble tatt

Ulv skutt Sykkylven

I rundt to uker har det kommunale fellingslaget jaktet på denne ulven.

Foto: Robert Kvam

Odd. B. Bjørdal, leder i Møre og Romsdal sau og geit, er glad for at ulven nå er tatt.

– I verste fall kunne det ha gått ukevis. Nå kan folk slippe dyra på beite i utmark og de slipper å gå og bekymre seg, sier han.

Han bekrefter også at det er innrapportert melding til Fylkesmannen. Ulven vil bli sendt til Trondheim for obduksjon fredag.

Ulen som blei skoten i Sykkylven 5. juni 2014.

Video: Robert Kvam