Ulsteinvik koker før cupfinalen

Hele Ulsteinvik nærmer seg kokepunktet - tre uker før cupfinalen.

Exposed to failure lader Hødd-supoprterne opp til cupfinale

Skyhøy stemning på Høddvoll da Exposed to Failure spilte inn musikkvideoen til 'Stolt på Ullevaal'.

Oddny Andrea Einang

Oddny Andrea Einang elsker laget og cup-sangen.

Søndag 25. november er det duket for blått og rød-hvitt folkehav i hovedstaden.

Da barker nemlig Hødd og Tromsø sammen i årets cupfinale i fotball, og med seg i bagasjen har de en finale-låt som har trollbundet Ulsteinvikerne siden dagen den ble sluppet til massene.

"Stolt på Ullevaal" er Gjerdsvik-bandet Exposed to Failure sitt verk, og har sirkulert i byen siden finalebilletten ble sikret etter semifinalen mot Brann. Nå er disse lokale heltene som skal fronte de blå fra Ulsteinvik sin ferd mot kongepokalen.

Les også: Hør Hødds cupfinalelåt

Søndag var det duket for innspilling av musikkvideo og live pause-opptreden i oppgjøret mellom Hødd og Sandefjord.

– Kjempegøy! Jeg synes sangen er kul, fordi den både handler om Ulsteinvik og Hødd, sier Oddny Andrea Einang.

Euforiske

Med gitarforsterkere på full vreng, volumet skrudd opp til elleve og sola høyt på himmelen, fikk både store og små en konsertopplevelse da Exposed to Failure fremførte låten på Høddvoll sin gressbane.

Ragnar Hatlø i design- og kommunikasjonsbyrået Fantastiske Osberget regisserer musikkvideoen, og gjør ingen innsats for å dempe forventningene til sluttproduktet.

– Vi har tro på at musikkvideoen vår kommer til å spilt mange ganger på tv og ... ja, overalt! Vi i Ulsteinvik er så stolte av laget vårt at vi opplever en euforiske som gjør det vanskelig å komme ned igjen. Kanskje vi lander en gang. Nå er det Ullevål vi sikter på, sier Hatlø.

Saken fortsetter under bildet

Exposed to Failure

Exposed to Failure i stor stil på Høddvolls gressmatte.

Ren bonus

Exposed to Failure består av Jogeir Haanes, Torleif Pettersen, Karl André Gotten Sydhagen, Hans Robert Bondhus og Fredrik Ingebrigtsen.

På spørsmål om hva bandet tenker om å ha blitt valgt ut til å fronte de blåhvite sier gitarist Bondhus at det var en gledelig bonus.

– Vi var vel den første gruppa som leverte inn et musikalsk bidrag, men vi tenkte aldri på det som en konkurranse. Planen var å spille i cupfinalehelga uansett, så utvelgelsen var bare en bonus, sier han.

Exposed to Failure skal ha fire-fem opptredener i Oslo, inkludert den blå timen på Youngstorget og det offisielle cupfinaleshowet.

– Hvor store Hødd-fans er dere i bandet?

– Låtskriver Jogeir og Karl André er store fans og trofaste medlemmer av supporterklubben. Resten av oss er kanskje ikke like dypt inne, men vi håper jo selvsagt på Hødd-seier, sier Bondhus, som bor i Ørsta.

Hans Robert Bondhus

Gitarist Hans Robert Bondhus i Exposed to Failure.

Totalt mottok klubben syv musikalske bidrag, inkludert Folkestad Bros, PK & Dansefolket, Atle Remøy, Exposed to Failure, Scottys Dreamteam, Joakim Skeide og John John Drake.

Fantastisk avslutning

Klubbens mediesjef, Lars Petter Rønnestad tror søndagens opptredener sørget for musikalsk krutt og ny inspirasjon til hordene fra Ulsteinvik.

– Søndagen ble helt rå, og stadion tok fullstendig av da "Stolt på Ullevaal" ble spilt. Dette er ei god låt som får blodet til å bruse i årene til både supportere og spillere. Det at Hødd slo Sandefjord la heller ingen demper på stemningen, sier Rønnestad.

– Hvordan ligger det an med forberedelsene til cupfinalehelgen?

– Vi begynner å få kontroll på det meste. Helgepassene går som varmt hvetebrød, og det er ventet mellom 10-15.000 Hødd-supportere til Oslo. Nå gjelder det bare å holde plassen i 1. divisjon, og det tror jeg vi skal klare.

Les også: Slik blir Hødd-festen i Oslo

Les også: Hødd knep seieren mot Sandefjord

Les også: Arne Scheie hyller laget fra Ulsteinvik

– Hvordan vil et eventuelt nedrykk, eller sikring av plass påvirke cupfinalehelgen?

– Hvis vi klarer å holde oss oppe, så vil Oslo-turen være en definitiv markering av en kjempeartig sesong som kan gå inn i historiebøkene. Dersom vi rykker ned vil det selvsagt legge en demper på stemningen, men dette skal vi klare å unngå, sier Rønnestad.

Saken fortsetter under bildet

Hødd cupfinale

Hundrevis hadde møtt opp for å være med på musikkvideoen.

Suksessfylke

Møre og Romsdal har de siste få årene blitt omtalt som selve fotballfylket i Norge, med cupgull til AaFK i 2009 og 2011, seriegull til Molde i fjor, og et mulig nytt gull til rosenes by i år. I 2009 var også Molde motstander i finalen.

I 2012 er det Hødd sin tur til å delta i finalen, mens Kristiansund har rykket opp til 1. divisjon.

– Hvordan forklarer en fotballsuksessen i fylket de siste årene?

– Jeg vet ikke. Fotball står ufattelig sterkt her oppe, og det er dyktige folk i alle disse klubbene. Vi er kanskje ikke de største, men vi er blant de som jobber hardest, og det gir resultat, sier Rønnestad.