Ukjent sunnmøring ny Start-trener

Øyvind Dalseth (31) fra Blindheim i Ålesund blir Starts nye assistenttrener. Sunnmøringen er et ubeskrevet blad i norsk toppfotball.

Øyvind Dalseth

Øyvind Dalseth fra Blindheim i Ålesund blir Starts nye assistenttrener.

Foto: IK Start

– Målet var aldri å bli en toppspiller men trener, forteller Dalseth til IK Start sin hjemmeside.

​Dalseth har selv ikke spilt fotball på høyt nivå. Men i flere år spilte han for Blindheim i 3. og 4.divisjon på Sunnmøre. Trenerkarriere startet allerede som 17-åring hjemme i Ålesund.

– Jeg har hele tiden hatt en plan. Jeg har ikke spilt fotball på toppnivå. Min erfaring er fra 3. og 4.divisjon, og jeg har brukt dette som en erfaring for det jeg hadde tenkt å drive med senere. Jeg startet tidlig som trener, og visste at dette ble min vei, sier Dalseth.

Akademisk bakgrunn

I tillegg til trenererfaringen har Dalseth også en akademisk bakgrunn. Sunnmøringen har 3 år på idrettshøyskolen med fokus på trenergjerningen. Han har også fullført pedagogisk utdanning i ett år på høyskolenivå. Mangel på toppfotballerfaring blir ikke noe problem, sier han.

– Steinar ( red. merk. Pedersen, hovedtrener) har erfaring som toppspiller. Jeg har den akademiske inngangen til treneryrket. Jeg tror at det er fint at vi har luke innganger i et trenerteam. Det tror jeg er bra for alle, sier Dalseth.

Trenerjobben i julegave

Beskjed om at han hadde fått jobben kom i jula.

– Dette har vært en prosess, men jeg fikk telefon fra Steinar da jeg var hjemme på juleferie i Ålesund. Nå gleder jeg med til jobben, dette blir gøy, sier Dalseth.

Dalseth har vært i Start i to år som spillerutvikler. I høst tok han over som hovedtrener for Start sitt 2-lag. Nå er ålesunderen forfremmet til assistenttrener. Hovedtrener er Steinar Pedersen, med Erik Ruthford Pedersen er keepertrener.

Disse tre skal lede Start denne sesongen. Start serieåpner eliteserien 11.mars mot Lillestrøm.

16.mai gjester Start og Dalseth AaFK, og 15.juli møter de Molde på Aker stadion.