NRK Meny

UD ber Nigeria om hjelp

Rederiet Trico Supply har til nå forhandlet med kidnapperne, men det har ikke gitt resultat.

Ambassadør Tore Nedrebø
Foto: odin.dep.no

Artikkelen er flere år gammel.

Nå ber Utenriksdepartementet nigerianske myndigheter om hjelp, sier Tore Nedrebø, Norges ambassadør i Nigeria, til NRK.

- Vi ber om bistand til å legge press på delstatsregjeringen i delstaten der gislene sitter, slik at vi kan få en fortgang i saken, sier ambassadør Nedrebø.

Delvis enighet om avtale

Ambassadøren legger til at UD nå trenger bistand til å løse de siste taktiske problemene i forbindelse med en avtale som partene allerede skal være delvis enige om.

- Men det er noe med avslutningen av avtalen, og dessuten uttransport av gislene, som tar for mye tid, sier ambassadøren.

Nigerianske myndigheter har sagt at de skal bidra til å få til en løsning så fort som mulig, opplyser ambassadør Nedrebø.

Borført fra norskeid skip

De to norske sjøoffiserene ble bortført sammen med to ukrainere fra det norskeide forsyningsskipet «Northern Comrade» utenfor kysten av Nigeria i forrige uke. Skipet betjener en borerigg eid av norske Fred. Olsen Energi.

Et lokalsamfunn i Nigerdeltaet har tatt på seg ansvaret for kidnappingen.

 

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.