UD ber Nigeria om hjelp

Rederiet Trico Supply har til nå forhandlet med kidnapperne, men det har ikke gitt resultat.

Ambassadør Tore Nedrebø
Foto: odin.dep.no

Nå ber Utenriksdepartementet nigerianske myndigheter om hjelp, sier Tore Nedrebø, Norges ambassadør i Nigeria, til NRK.

- Vi ber om bistand til å legge press på delstatsregjeringen i delstaten der gislene sitter, slik at vi kan få en fortgang i saken, sier ambassadør Nedrebø.

Delvis enighet om avtale

Ambassadøren legger til at UD nå trenger bistand til å løse de siste taktiske problemene i forbindelse med en avtale som partene allerede skal være delvis enige om.

- Men det er noe med avslutningen av avtalen, og dessuten uttransport av gislene, som tar for mye tid, sier ambassadøren.

Nigerianske myndigheter har sagt at de skal bidra til å få til en løsning så fort som mulig, opplyser ambassadør Nedrebø.

Borført fra norskeid skip

De to norske sjøoffiserene ble bortført sammen med to ukrainere fra det norskeide forsyningsskipet «Northern Comrade» utenfor kysten av Nigeria i forrige uke. Skipet betjener en borerigg eid av norske Fred. Olsen Energi.

Et lokalsamfunn i Nigerdeltaet har tatt på seg ansvaret for kidnappingen.

 

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.