Normal

Tyveri, utforkjøring og narkotika

Mopedkjøring i rus og førere uten lappen er blant sakene politiet i Møre og Romsdal har jobbet med i natt

Politi
Foto: OLSEN, LINN CATHRIN / NTB scanpix

Flere personer har satt seg på en tohjuling i ruspåvirket tilstand eller uten førerkort i løpet av natten.

En mann i 30 -årene ble pågrepet og siktet for å ha kjørt en uregistrert motorsykkel i ruspåvirket tilstand i Ørskog. Mannen hadde ikke førerkort.

Det hadde heller ikke mopedføreren som ble stoppet i Ålesund i natt. I tillegg var ikke kjøretøyet omregistrert, og ble dermed avskiltet på stedet.

I Hareid stoppet politiet takket være god vitneobservasjon en 17 år gammel gutt som kjørte i påvirket tilstand. Gutten vil bli anmeldt.

I Kristiansund savner en fører sin hvite moped med bagasjeboks bak etter at den ble stjålet fra Rensvik marina.

Bil forlatt uten skilt

En person er siktet for promillekjøring i Surnadal etter at politiet fant en bil i grøfta. Kjøretøyet var forlatt og uten skilt.

– Vi var først bekymret for førerens helse, siden airbagene var utløst og vi fant blod på stedet, forteller operasjonsleder Sigvart Sivertsen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Etter undersøkelser ble bilens eier, en mann i 20-årene, omsider funnet. Mannen var ikke edru, og politiet mener han selv har fjernet skiltene fra bilen.

Trafikkuhell og bråk

I Ålesund kjørte en bilfører over rundkjøringen og inn i bommen nord for Blindheimstunnelen. Før rundkjøringen fant politiet et 70 meter langt bremsespor etter ett hjul.

Føreren fikk førerkortet beslaglagt, og bilen er avskiltet, men det er ifølge politiet ikke mistanke om ruspåvirkning.

Politiet i Ålesund har også anmeldt to menn etter bråk på offentlig sted og besittelse av narkotika. Den ene er pågrepet og arrestert.