NRK Meny
Normal

Dette har Tyskland ikke glemt

Målet er kalt Ole Gunnar Solskjærs viktigste scoring. Når Solskjær leder laget sitt mot tysk motstand i kveld, vekkes bitre følelser i Bundesligaens hjemland.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær jubler etter å ha sikret seiersmålet i Mesterliga-finalen mot Bayern München i 1999. Fortsatt huskes Ole Gunnar Solskjær for dette målet, ikke minst fremkaller det bitre følelser blant Bayern Münchens tilhengere.

Foto: DAN CHUNG / REUTERS

Det skjedde 26. mai 1999. Ole Gunnar Solskjærs lag Manchester United møtte Bayern München i mesterligafinalen i Barcelona.

Bayern München hadde ledet 1–0 lenge. Mario Basler scoret Bayerns mål allerede etter 6 minutt.

Men et minutt på overtid utlignet innbytteren Teddy Sheringham for Manchester United. Da hadde Ole Gunnar Solskjær vært på banen i ti minutter. Og Solskjær spilte en av de mest avgjørende rollene i mesterligaens historie. På mest dramatiske vis tuppet han inn 2-1-målet 3 minutter på overtid.

Det ble jubel og gledestårer i Manchester og tilsvarende fortvilelse blant Bayern München tilhengere. Vi husker bildene av en Ole Gunnar Solskjær, feirende, med utstrakte armer og medspillere som kastet seg om halsen på ham.

I kveld leder Ole Gunnar Solskjær laget sitt Molde, når de får besøk av tyske Stuttgart.

– Gjensyn med en legende

I dag er det Stuttgarter Zeitung som ikke kan la være å minne om den, for tyskerne, bitre maikvelden i 1999.

Man må være anerkjent fotballekspert om man skal vite noe om Moldes fremste spillere, som Magne Hoseth, Magnus Wolff Eikrem og Vegard Forren. Men på trener benken sitter en betydelig storhet innen internasjonal fotball: Ole Gunnar Solskjær, skriver avisen.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær har blitt noen år eldre. I kveld leder han laget sitt mot Stuttgard i Europaligaen.

Foto: Kees van de Veen / NTB scanpix

– Vanskelig å forsone meg med dette

Avisen repeterer den 14 år lange fotballkarrieren Ole Gunnar Solskjær hadde i Manchester United. Hans 234 ligakamper med 91 mål får bred omtale. Og de ender opp med å nok en gang dvele med Ole Gunnar Solskjærs mål i mesterligafinalen i 1999 mot Bayern München.

– Daværende Bayern-keeper Oliver Kahn har nylig erklært at han inn til i dag ikke har klart å forsone seg med dette nederlaget, skriver Stuttgarter Zeitung.

Forskjell i markedsverdi

I Stuttgart forventer man seier i Molde i kveld. Stuttgarter Zeitung er klar i sin beskjed om at Molde-laget neppe har de største profiler i europeisk fotball. De har fått med seg at Molde er regjerende norske seriemestere. Men de slår fast at markedsverdien på Moldes spillere er betydelig lavere enn spillerne på Stuttgart.

Hele Moldes tropp har en verdi på 21,5 millioner euro. Til sammenligning har laget som Stuttgart mønstrer i Molde i kveld en anslått verdi på 93,65 millioner euro, ifølge avisen.

Men igjen minner de om: På Moldes trenerbenk sitter en legende: Ole Gunnar Solskjær.