Turistforeningene øker medlemstallet videre

Både Ålesund-Sunnmøre Turistforening og Molde og Romsdals Turistforening har nesten ti prosent flere medlemmer i år sammenliknet med i fjor. Økningen er over landsgjennomsnittet.

Kom deg ut-dagen på Tueneset 040916

Ålesund-Sunnmøre Turistforening arrangerte Kom-Deg-Ut på Tueneset i Ålesund i september og får stadig nye medlemmer

Foto: Olaug Bjørneset / NRK

Kristiansund og Nordmøre Turistforening har en flat utvikling, men det skyldes at mange meldte overgang til andre fordi de ikke hadde tilbud om familemedlemskap før utpå sommeren.

Familiemedlemskap

Linda Flem

Linda Flem i Ålesund-Sunnmøre Turistforening registrerer stor økning i medlemstallet i 2016

Foto: Birthe Bringsvor

Linda Flem i Ålesund-Sunnmøre Turistforening sier til NRK at det er første gang foreningen har en så stor økning i medlemstallet på ett år. Økningen er på 9,6 prosent og Flem tror det skyldes at de fra 2016 har innført familiemedlemskap slik at det lønner seg å melde inn hele familien hvis det er to voksne med to barn under 12 år. Har du to barn eller flere da, så blir det billigere.

Les også : No gjer fleire som desse

Kristiansund og Nordmøre «straffes»

Kristiansund og Nordmøre Turistforening kan ikke vise til økning i år. Styreleder Eirik Gudmundsen sier til NRK at det skyldes at de ikke hadde tilbud om familiemedlemskap i starten av sesongen.

Eirik Gudmundsen

Eirik Gudmundsen i Kristiansund og Nordmøre Turistforening angrer på at de ikke hadde tilbud om familiemedlemskap fra starten av året

– Da var det mange som heller meldte seg inn i andre foreninger som hadde det, sier Gudmundsen. Men fra sommeren endret vi på det slik at vi nå er på linje med de andre og har samme ordning, forteller han.

«Trendy» å gå på tur

Begge er glade for at flere får øynene opp for tilbudene til turistforeningene.

Det viser at vi har noe å satse på ,sier Linda Flem. Det er «trendy» å gå på tur og i 2016 har mange også hatt Norgesferie. Men det viktigste er at folk kommer seg ut. Det gir en stor helsegevinst og gjør godt for alle som opplever det, sier Flem.

Les også: Uterekord for dei yngste