NRK Meny
Geiranger
Foto: Lena Høyberg / NRK

Turisme i Møre og Romsdal

 • Utan utslepp i turistfjordane

  SV og Ap krev at Hurtigruten og cruisebåtane må bruke straum for å segle inn turistfjordane her i landet. Aftenposten skriv at dei to partia vil be Regjering stille krav om at skip som blir brukte i turistsamanheng, innan fem år skal segle utan utslepp i fjordane. Miljøpartiet Dei Grøne (MDG) seier dei vil støtte utspelet, og dermed treng forslaget støtte frå enten Venstre eller KrF for å bli vedteke. Både Stranda-ordførar Jan Ove Tryggestad (Sp) og Norddals-ordførar Arne Sandnes (Sp), som også er leiar for Verdsarvrådet for dei vestnorske fjordane, meiner dette er eit godt forslag.

  Geiranger
  Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen
 • Viktig messe til Sunnmøre

  Ålesund og Sunnmøre blir i april neste år vertskap for Norwegian Travel Workshop, som blir regnet for å være den den største og viktigste reiselivsbegivenheten i Norge. Rundt 500 utenlandske turoperatører vil komme for å kjøpe norske reiselivsprodukter, og i løpet av fem dager arrangeres rundt 8000 forhåndsbookede møter mellom norske reiselivsaktører og utenlandske turoperatører. Reiselivssjef Tom Anker Skrede i Destinasjon Ålesund og Sunnmøre sier workshopen vil gi regionen uante muligheter.

  Geiranger
  Foto: Roar Halten / NRK
 • Ønskjer bevaring av hotell

  Fortidsminneforeininga engasjerer seg i debatten om riving eller ikkje av det rundt 100 år gamle trehotellet på Hellesylt i Stranda. Til smp.no seier styreleiar Margrethe C. Stang at dei gamle trehotella er ein viktig del av vår nasjonale kulturarv, og altfor mange er blitt borte. Flakk Gruppen i Ålesund vil byggje nytt hotell på Hellesylt, og ønskjer å bygge på tomta der Grand Hotel står i dag. Arkitektfirmaet Snøhetta har fått oppdraget med å teikne det nye hotellet.

 • Kan kjøre lovlig til Fjellstua

  Bussene kan nå kjøre lovlig til Fjellstua, melder Ålesund kommune. Fra og med 1. april 2018 kan bussene som veier 10 tonn kjøre lovlig fra Borgundvegen og opp til Fjellstua. Ålesund kommune søkte tidligere i år til Vegdirektoratet om å endre bruksklasse for veien. Kommunen har fått innvilget søknad fra 8 tonn til 10 tonn. I ukene fremover mot midten av april er kommunen i gang med litt lettere sprengnings- og asfalteringsarbeid på Fjellstua. Vegen skal utvides og utbedres slik at bussene slipper å rygge og kan kjøre rundt.

  Buss til Fjellstua
  Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
 • Håpar «Heimebane» vil auke turismen

  Dramaserien «Heimebane» har falle i smak både hos kritikarane og publikum. No håpar turistnæringa i Ulsteinvik at serien også vil vere med på å auke turismen i åra som kjem. – Vi har mykje å by på, men no må vi vere vakne å by på ting som turistane vil ha, seier Line Urke, dagleg leiar i Ulstein næringslag. Også hotellet i Ulsteinvik ser for seg at serien kan føre til fleire norske turistar i dei komande åra.

  Dramaserien "Heimebane" kan også gi turistsuksess , håper dei i Ulsteinvik
Dramaserien "Heimebane" kan også gi turistsuksess , håper dei i Ulsteinvik