NRK Meny
Normal

Tryggestad fikk flest førsteplasser

Stranda-ordfører Jan Ove Tryggestad melder seg på i kampen om de fremste plassene på Senterpartiets fylkestingsvalgliste.

Jan Ove Tryggestad

Jan Ove Tryggestad seiler opp som en sterk fylkestingskandidat i Senterpartiet.

Foto: Trond Vestre / NRK

I forslagene til prioritert fylkestingsvalgliste som lokallagene og Senterungdommen har levert nominasjonskomiteen, har Tryggestad fått flest førsteplasser.

24 lokallag og Senterungdommen har levert forslag til liste.

– Tryggestad har fått sju førsteplasser. Også Kristin Sørheim fra Tingvoll har fått mange førsteplasser. Disse to peker seg ut i toppen, sier leder i nominasjonskomiteen, Per Magnus Berdal.

Jan Ove Tryggestad som har vært ordfører i Stranda siden 2011, har ikke fast sete i fylkestinget mens Kristin Sørheim er inne i sin andre periode som fylkestingsrepresentant. Sørheim er leder i utvalget for kultur og folkehelse i Møre og Romsdal.

Vatne tar ikke gjenvalg

Oddbjørn Vatne

Oddbjørn Vatne gir seg etter denne perioden. Nå er spørsmålet hvem som overtar etter Senterpartiets fremste fylkespolitiker.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Veteranen Oddbjørn Vatne som blant annet har vært leder i samferdselsutvalget i to perioder, har sagt nei til gjenvalg. Resten av fylkestingsgruppa til Senterpartiet som består av fire representanter, ønsker gjenvalg.

Spenningsmomentet er hvem som overtar etter Oddbjørn Vatne som Senterpartiets toppkandidat og gruppeleder i fylkestinget etter neste års valg.

Senterungdommens leder Marit Nerås Krogsæter og Vestnes-ordfører Geir Inge Lien er de eneste som er ført opp i samtlige listeforslag.

Senterpartiet har nominasjonsmøte 22.november.