Siktede truet politibetjent med hevn fra organisert gjeng

Da den siktede bak drapet på Anja Weløy Aarseth ble pågrepet for gateslagsmål i fjor høst, truet han med å sende den internasjonale, organiserte gjengen MS13 som hevn.

Aksla - funnstedet - stien

Den siktede 23-åringen har de siste årene levd et liv preget av uro, vold, rus og møter med rettsvesenet.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

23-åringen som er pågrepet og siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth har i lang tid levd et liv preget av rus, vold, trusler og voldsbruk.

Mara Salvatrucha (også kjent som Mara, MS eller MS-13) er et kriminelt gjengmiljø som ble grunnlagt i Los Angeles i USA

Det viser flere domsavsigelser NRK har gått gjennom.

Tatt med våpen


Da den nå drapssiktede ble pågrepet for å ha deltatt i et gateslagsmål våren 2012, var han svært utagerende baki politibilen han skulle transporteres til arresten med.

Da en politibetjent tok tak og vridde om håndjernene til den pågrepne for å roe han ned, kom trusselen om hevn.

– Du skal tas av MS13, sa han. Litt senere, rett før bilen ankom arresten kikket den pågrepne rett på politibetjenten og sa han skulle drepes, fremgår det av en dom fra Romsdal tingrett.

MS13 er et kriminelt gjengmiljø som ble grunnlagt i USA på 80-tallet. I Norge er det registrert rundt 40 navngitte medlemmer.

I etterkant av pågripelsen våren 2012 ransaket politiet stedet hvor den nå drapssiktede bodde. Der fant de en hagle og tilhørende ammunisjon.

Berserk etter sjalusidrama


Sommeren året før, forårsaket den siktede for drapet på Anja Weløy Aarseth igjen en dramatisk situasjon hvor politiet måtte bruke kraftige midler for å håndtere 23-åringen.

Sammen med sin tidligere samboer var han på fest i en bygd i Romsdals-distriktet, hvor han da bodde og jobbet.

Ifølge domspapirene dro den drapssiktede 23-åringen på fest sammen med sin samboer, en fest hvor 23-åringens samboer startet å spørre ut en annen festdeltager om den nå drapssiktede pleide å få besøk av andre jenter hjemme hos seg.

Den tidligere samboeren skal på et tidspunkt, ifølge vitner, ha smekket til den nå drapssiktede 23-åringen. Dette medførte til munnhuggeri og festdeltagerne endte opp med å trekke utendørs.

23-åringen forsvant fra stedet og personen som løp etter, opplevde da at den nå drapssiktede 23-åringen trakk kniv og hevet den over sitt eget hode og gikk mot personen som hadde løpt etter.

Da lensmanns-patruljen som var tilkalt ankom og pågrep 23-åringen, satte han seg kraftig til motverge.

Politi-familien skulle drepes

Også ved denne pågripelsen truet den siktede for drapet på Anja Weløy Aarseth med at polititjenestemennene skulle drepes. Ved dette tilfelle la 23-åringen til at også politibetjentenes familier var inkludert i trusselen.


For volden, truslene og den ulovlige våpenbesittelsen, ble 23-åringen dømt til 90 dagers fengsel.