Truet med våpen på skole i Ålesund

To personer er pågrepet av politiet etter at det kom melding om trusler ved Ålesund videregående skole på Volsdalsberga. Det viste seg å være en person som hadde vist frem en softgun og publisert bildet på sosiale medier

Ålesund videregående skole

Politiet rykket ut til Ålesund videregående skole med store styrker etter melding om trusler

Foto: Terje Reite / NRK

Politiet i Ålesund rykket i 10:30 tida ut med flere biler og mannskaper til Ålesund videregående skole på Volsdalsberga i Ålesund.

Olav Ramnefjell

Innsatsleder Olav Ramnefjell i politiet i Ålesund.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

Vi fikk melding om at en person hadde vist frem et våpen, og at personen var på Ålesund videregående skole på Volsdalsberga. Vi måtte sette i verk tiltak på bakgrunn av denne meldingen, sier innsatsleder Olav Ramnefjell i politiet i Ålesund.

Dermed var aksjonen i gang med både væpnet politi, ambulanse og brannvesenet til stede.

Vi sendte inn sivile enheter som pågrep to personer inne på skolen, sier Ramnefjell.

– Ble noen reelt truet?

– Vi iverksetter nå etterforskning, både taktisk og teknisk. Vi skal avhøre vitner for å finne ut mer om hva som var bakgrunnen for at de viste frem våpen.

Politiet opplyser at situasjonen nå er avklart.

Politiet i aksjon ved Ålesund videregående skole

Det ble beslaglagt våpen inne på skolen

Foto: Terje Reite / NRK

Snap chat

Rektor ved Ålesund videregående skole, Ingunn Aagård, opplyser at det var bilde på det sosiale mediet Snapchat som startet det hele. En av elevene hadde lagt ut et bilde av et våpen.

Vi fikk melding om at det var lagt ut bilde av et våpen som vi ikke visste hva var. Slik sett kunne situasjonen i seg selv ha blitt dramatisk, sier Aagård.

Aagård bekrefter at det ikke var satt frem noen trusler i forbindelse med bildet av våpenet.

Det var ikke satt frem noen trussel, og vi kjenner ikke til noen episoder som denne hendelsen kan settes i forbindelse med. Nå etterforsker politiet dette i full bredde, beredskapsplanen vår virket og politiet kom fort. Saka var over på 40 minutt, seier Aagård.

Ålesund videregående skole

Ålesund videregående skole har i dag mer enn 800 elever og omkring 130 ansatte fordelt på Volsdalsberga og Latinskolen i Øwregata på Aspøya.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...