NRK Meny
Normal

Tror Setnesmoen kan reddes

Regjeringen vil legge ned HV-11 Setnesmoen ved Åndalsnes, men ordfører i Rauma kommune, Lars Olav Hustad, har ikke gitt opp håpet om å berge militærbasen.

HV-11 Setnesmoen i Rauma
Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Regjeringen gir Forsvaret 165 milliarder ekstra over de kommende 20 årene, men HV-11 på Åndalsnes ligger tynt an.

I Regjeringens rapport om den langsiktige planen for det norske forsvaret anbefales det at Setnesmoen leir ved Åndalsnes skal legges ned.

Distriktsrådsleder for HV-11, Per Devold, mener det fortsatt er behov for basen i det norske forsvaret.

Per Devold på Setnesmoen

Leder i distriktsrådet for HV-11, Per Devold, tror det fortsatt er håp om å redde leiren på Setnesmoen.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

– Setnesmoen har stor betydning fordi det er den eneste basen mellom Bergen og Værnes. Og i vårt vidstrakte heimevernsdistrikt er det stor verdiskapning og da har vi behov for å ha en base som er tilknyttet nærområdet, mener han.

Håper å redde basen

Som en konsekvens av nedleggelsen er det 33 arbeidsplasser ved Hove-leiren på Setnesmoen som står i fare. Ordfører i Rauma kommune, Lars Olav Hustad, er bekymret.

– Setnesmoen har alltid vært der og er en institusjon i vårt samfunn og den betyr veldig mye med tanke på arbeidsplasser. Også har den selvfølgelig betydning for forsvaret, mener han.

Lars Olav Hustad, Setnesmoen

Lars Olav Hustad håper å redde Setnesmoen.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Saken skal behandles av Stortinget på et senere tidspunkt og ordføreren har fortsatt håp om at forsvarsbasen kan reddes.

– Ja, det har jeg faktisk. For det er ikke så store, dramatiske konsekvenser ved å ta den inn igjen sammenlignet med å ta inn andre store områder. Jeg tror kanskje at det går an å finne et kompromiss i Stortinget i denne saken, sier Hustad, som planlegger å samle Mørebenken for å diskutere saken.