Tror Aksla-saken vil komme for retten i februar

Sunnmøre tingrett har reservert tid i februar til rettssaken mot den siktede i Aksla-saken.

Kirsti Høegh Bjørneset

Sorenskriver Kirsti Høegh Bjørneset sier at de har reservert tid til rettssaken i Aksla-drapet i februar.

Foto: Birthe Bringsvor / NRK

– Det er etter å ha snakket med partene i saken. Det betyr at saken mest sannsynlig vil bli behandlet i uke 7, i begynnelsen av februar, sier sorenskriver Kirsti Høegh Bjørneset.

Vil ha saken raskt for retten

Hun forteller at datoen for rettssaken ikke er endelig avklart fordi saken ikke er ferdig etterforsket. Rettssaker blir normalt ikke berammet før tiltalen foreligger etter endt etterforskning.

– Men fordi at vi vet at det enda tar litt tid, og at det er i alles interesse å få denne saken rimelig raskt opp, så tok retten initiativ og kontaktet statsadvokat, forsvarer og bistandsadvokat. I samråd med de har vi reservert uke 7, og håper at det skal bli tidspunktet for gjennomføring av rettssaken, sier Bjørneset.

Hun sier at dette er en sak som krever god planlegging fra retten, og at de vil ha tett dialog med de involverte for å legge forholdene fysisk godt til rette.

Utført 180 avhør

Politiadvokat Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt sier at de hittil har tatt i overkant av 180 vitneavhør og at de i all hovedsak nå er ferdig med denne delen av arbeidet.

Men det er fortsatt noen analyser de venter på.

– Vi venter på at analysen av de elektroniske sporene, i tillegg til at vi også venter på at de psykiatrisk sakkyndige skal ferdigstille sitt arbeid.

– Hva skjer videre med den siktede?

– Han vil bli fremstilt for fornyet fengsling i slutten av uka, sier Skovly.

Han sier at det i avhør av den siktede ikke har kommet frem nye detaljer.