NRK Meny
Normal

Tror ikke på store endringer

Redaktørene i Tidens Krav og Romsdals Budstikke tror ikke det blir store endringer i kommunekartet etter gårsdagens folkeavstemninger om kommunereformen.

Ole Bjørner Loe Welde

Redaktør Ole Bjørner Loe Welde i Romsdals Budstikke tror ikke det blir store forandringer i kommuneskartet i Romsdal

Foto: Kjell Langmyren / Romsdals Budstikke

Redaktør Ole Knut Alnæs i Tidens Krav sier til NRK at han ikke er overrasket over avstemningsresultatene.

– Det eneste jeg ser nå er at Eide og Fræna kan bli slått sammen, sier den nye redaktøren.

Ser få fordeler

Alnæs hadde håpt at flere kommuner ville se verdien av å slå seg sammen. – De små kommunene ser få fordeler med sammenslåing og for de fleste betyr det lite, sier TK-redaktøren. Averøy vil fortsette alene. Alnær sier de ser på seg selv som en sterk kommune som ikke vil bli slut av Kristiansund. Det ser heller ikke ut til å bli noe av en sammenslåing mellom Sunndal og Nesset selv om Nesset vil. Det hjelper lite når ikke Sunndal vil. Slik er det også mellom Halsa og Surnadal. Surnadal vil gjerne være sammen med Halsa, mens Halsa vil nordover.

Ole Knut Alnæs

Tidens Krav redaktør Ole Knut Alnæs tror det i denne omgang kun er Eide og Fræna som kan komme til å slå seg sammen

Foto: Roar Halten / NRK

– Resultatene preges av mange valg som var avhengig av hverandre, sier Ole Knut Alnæs.

Ingen dramatikk

Heller ikke redaktørkollega Ole Bjørnar Loe Welde i Romsdals Budstikke har tro på at det blir så store endringer i kommunekartet.

– Jeg ser ikke for meg at det blir noen dramatikk i Romsdal sier han. Molde vil gjerne blir større, men det hjelper ikke når de små rundt ikke vil. Fræna og Eide kan nok snakke sammen videre for det gir mandagens resultater rom for, sier Budstikka-redaktøren.

Begge er enige i at mandagens folkeavstemninger kan føre til et «skudd for baugen» for regjeringens store kommunereform. De mener det kan se ut som om den ikke har stor nok legitimitet i befolkningen som nå har hatt muligheten til å si hva de mener.