NRK Meny
Normal

– Ingen grunn til pessimise

Arnfinn Ingjerd som er daglig leder i Maritimt Forum Nordvest, er ikke bekymret for utviklinga i næringen.

Arnfinn Ingjerd
Foto: Trond Vestre / NRK

I går ble det kjent at Rolls- Royce i Brattvåg kan komme til å permittere så mange som 40 personer på grunn av ustabilt marked. Dette betyr ikke at det kan forventes flere permitteringer andre steder mener Ingjerd.

– Stemningen i den maritime klynga i Møre og Romsdal er god. Vi er optimister. Ordregangen er generelt sett tilfredsstillende og det er mange interessante prosjekter på gang.

Les også:

Etterdønninger etter finanskrisen

Han tror at det som skjer i Brattvåg er etterdønninger etter finanskrisen.

– Det går litt opp og ned i næringen nå, men det lange bildet er at det er stort behov for produktene og løsningene som leveres fra de 20.000 som jobber i maritim næring i fylket.

Yvonne Bjørkevoll

Klubbleder i Fellesforbundet Rolls- Royce i Brattvåg, Yvonne Bjørkevoll, er også optimistisk.

Foto: Privat

Han har flere eksempler.

– Bare i Nordsjøen skal det bli 18 nye rigger, det skjer mye nordover, det er økt aktivitet i Asia, Brasil, også videre. Så det er ingen grunn til pessimisme, sier han.

Ansatte i Brattvåg er også optimistisk

Klubbleder i Fellesforbundet Rolls- Royce i Brattvåg, Yvonne Bjørkevoll, er også optimistisk.

– Jeg velger å være optimist og at de tiltakene som ledelsen har varslet at de skal sette i gang vil fungere og at vi vil merke en oppgang i ordresituasjonen slik at vi kan kalle inn igjen de som blir permittert.

De ansatte var ikke overrasket over beskjeden de fikk i går.

– Vi har sett at vi har hatt lav aktivitet en stund, så det var ikke så veldig overraskende. Men det er en fortvilt situasjon, sier hun.