Hopp til innhold

Tror GHB-dosene kan være lokalt produsert

Den siste uka har det totalt vært fem registrerte overdoser ved bruk av det narkotiske stoffet GHB i Ålesund. Politiet har grunn til å tro at det blir produsert lokalt.

Illustrasjonsbilde politi i Ålesund

Politiet har grunn til å tro at stoffet blir produsert lokalt.

Foto: NRK

Siden mandag har politiet registrert fem tilfeller av overdose av det narkotiske stoffet GHB i Ålesund.

Onsdag var det tre personer som tok overdose av stoffet ved to ulike adresser. To endte på sykehus, mens en døde i sitt eget hjem som følge av inntak av GHB.

– De som var innlagt på sykehus skal være utskrevet. Avdødes identitet er ikke offentliggjort, utover at det gjelder en mann i 40-årene, sier politiadvokat Mathias Häber til NRK.

Kan være produsert lokalt

Politiet har registrert en økning i bruken av stoffet i området, og sier at de har mistanke om at det blir produsert lokalt.

– Politiet har grunn til å tro at stoffet er produsert lokalt. Stoffbeslagene vil bli sendt til analyse, men det dreier seg om et svært farlig, potensielt dødelig, stoff som ikke akkurat produseres under kontroll av Statens legemiddeltilsyn, sier Häber.

Politiet advarer på det sterkeste mot bruk av GHB og vil fortsette etterforskningen av saken.

– Vi har gjennomført flere avhør i løpet gårsdagen og i dag. Det er per nå opprettet saker vedrørende befatning med stoffet, sier politiadvokaten.