– Vi gir oss ikke for knapper og glansbilder

– Det blir harde forhandlinger, sier fylkestingsgruppeleder Steinar Reiten etter regjeringen i går la frem statsbudsjettet.

Stortingsrepresentant Steinar Reiten (Krf)

Steinar Reiten (KrF) lover harde forhandlinger om statsbudsjettet. – Vi gir oss ikke for knapper og glansbilder, sier han.

Foto: Johs Kalvemo/NRK

Hverken samarbeidspartiet Kristelig Folkeparti eller Venstre i Møre og Romsdal er fornøyd med statsbudsjettet som regjeringen la frem onsdag.

– Det blir ikke flertall for budsjettet i Stortinget uten at man har med Venstre og KrF på laget, sier Reiten.

Han sier at regjeringen vet veldig godt at de nok må fire på noen av kravene.

– Det blir harde forhandlinger. KrF og Venstre har sine hjertesaker og vi gir oss ikke for knapper og glansbilder. Det vet regjeringen veldig godt. Jeg tror de har lagt inn et visst forhandlingsrom på de sakene som de vet er viktig for oss, sier han.

Vil ha mer penger til bistand

Sakene han trekker frem er penger til bistand, skatteprofilen og miljøprofilen.

– Vi er nødt over 1 prosent av BNP på bistand. Skatteprofilen synes vi er usosial, og i tillegg er vi skuffet over manglende miljøprofil til tross for mange fine ord i trontalen om satsing på klimatiltak for å få oss inn i en grønn fremtid, sier han.

Vi skal ikke gi oss

Pål Farstad

Stortingsrepresentant Pål Farstad sier de har en lang vei å gå før de støtter budsjettet til regjeringen.

Foto: Terje Reite / NRK

Stortingsrepresentant Pål Farstad fra Venstre er heller ikke fornøyd med fremlegget til regjeringen. Han savner oppstartsmidler til riksvei 70 mellom Tingvoll og Meisingset. I tillegg etterlyser han regionale utviklingsmidler.

– Det er særdeles ugunstig for dem som vil starte nye bedrifter at man ikke har smøremidlene som de regionale utviklingsmidlene kan være. Der gjenstår det en betydelig jobb de neste ukene der vi skal forhandle med regjeringen.

Farstad etterlyser også mer midler til forskning og høyere utdanning.

– Her burde det blitt satset sterkere. Det er ikke bra at de store universitetene stikke rav med de midlene som er sårt trengt ved høgskolene og forskningsmiljøene i Møre og Romsdal.

Han ser også frem til tøffe forhandlinger.

– Her har vi en lang vei å gå. Venstre skal ikke gi seg lett i de forhandlingene, sier Farstad.

Les alt om statsbudsjettet i Møre og Romsdal her.


Farstad er glad for at ferjesambanda Halsa-Kanestraum og Molde-Vestnes blir styrka, og at planene for Nordøyvegen står ved lag.

Men han meiner mange område har fått for lite pengar:......