Tror brannslukker ble stjålet: – Svært uheldig

To brannslukningsapparat er borte fra Skrøotunnelen i Sunndal. De er mest sannsynlig stjålet.

Viktig melding - lytt på radio

TYVERI: Skrøotunnelen var stengt i om lag 30 minutter søndag formiddag. Årsaken var at noen tok brannslukningsapparatene, noe som utløste brannalarmen. Arkivfoto fra tunnelen.

Foto: Anne Marit Øksenvåg Johansen / Anne Marit Øksenvåg Johansen

– Det er svært uheldig, og man burde vite bedre, sier trafikkoperatør, Erling Drangsholt i Statens vegvesen, etter dagens hendelse i Skrøotunnelen.

Den 2310 meter lange tunnelen på fylkes vei 62 strekker seg fra Fressvika i Nesset til Jordalsgrenda i Sunndal kommune, og har som mange andre brannslukkere hengende på tunnelveggen.

Da disse ble fjernet søndag formiddag sendte Statens vegvesen ut melding om at de muligens brant i tunnelen, men det hele viste seg å være en falsk alarm.

– Det er mest sannsynlig noen som har stjålet de, uten at jeg kan konkludere med det. Det er ingen tegn til brann, så de har i alle fall ikke blitt brukt, forteller Drangsholt om de nå forsvunne brannslukningsapparatene.

– Går ut over andres sikkerhet

Tunnelen ble stengt i nærmere en halvtime på grunn av den mulige brannen, og brannvesenet rykket ut til stedet.

– Nå har de vært der helt uten grunn, og kan jo gå ut over sikkerheten til andre. Det er selvfølgelig kjedelig for medtrafikanter som må vente også, sier trafikkoperatøren.

Statens vegvesen har meldt saken til politiet.

– Brannslukkere er ikke noe man skal ta fra tunnelen for å ha med på hytta, mener Drangsholt.